Hlavní obsah

Trendy kabelky, které vévodí letošnímu jaru

S příchodem jara se obvykle objevuje touha po svěžích a jasných barvách, které odrážejí energii a optimismus tohoto ročního období. To samé platí i u kabelek. Uschovejte černé do plátěných pytlíků a vyrazte na lov nových modelů ve světlých odstínech!

Foto: archiv firmy

Kabelka, Deichmann, 799 Kč

Článek

Jaro je obdobím proměn a nových začátků, a co by mohlo být lepšího, než osvěžit svůj šatník novou kabelkou? Když přichází na výběr jarní kabelky, mnoho žen se rozhoduje mezi výraznými barevnými odstíny a klasickými neutrálními barvami. Každá možnost má své výhody a je na vás, abyste vybraly to, co nejlépe vyhovuje vašemu osobnímu stylu a potřebám.

Barevné kabelky jsou skvělým způsobem, jak vyjádřit svou kreativitu a energii. Svěží a jasné barvy dodají vašemu outfitu nádech radosti a života. Jsou to módní solitéry, které přitahují pozornost a umožňují vám vyjádřit svou osobnost. Jasně barevné kabelky jsou také ideálním doplňkem k jarním pastelovým barvám, přičemž dodávají outfitu na jemnosti a harmonii.

„Kabelkám pro letošní jaro a léto vedle červené barvy vládnou například i syté, avšak zemité odstíny tmavě vínové bordeaux nebo maroon, což je tmavý červenohnědý odstín. Trendy je také lahvová zelená, jemná modrá baby blue, šedomodrá vintage blue, krémová žlutá, klasická koňaková nebo i šedá či stříbrná,“ přibližuje Ivana Ostřanská, designérka a vedoucí výroby v Brašnářství Tlustý.

Hit letošního jara: Pastelové odstíny a jak je nosit

Móda a kosmetika
Foto: archiv firem

Zleva: Fialová, Ralph Lauren, 10 073 Kč. Červená kabelka, Brašnářství Tlustý, 14 990 Kč. Kabelka, Cocinelle, 8749 Kč. Vzorovaná, Furla, 6899 Kč. Modrá peněženka, Cocinelle, 3430 Kč. Oranžová, Ralph Lauren (prodává Zalando.cz), 12 260 Kč.

Designérka Lucie Kalousová radí, na co v péči o koženou kabelku nezapomenout:

▪ Sluneční záření či vysoké teploty kůži zrovna nesvědčí, protože vysychá.

▪ V případě zmoknutí zapomeňte také na topení nebo třeba fén – vždy kabelku otřete a nechte oschnout volně na vzduchu.

▪ Nepoužívejte žádné přípravky, které nejsou určeny na péči o kožené galanterní výrobky – rozhodně zapomeňte na krémy na boty a jiné čisticí prostředky.

▪ Kabelku v žádném případě nenamáčejte, pouze otírejte vlhkým hadříkem z jemné tkaniny nebo papírovou utěrkou.

▪ Kabelky nezavěšujte, raději je poskládejte na poličku, předtím je ještě vycpěte a zabalte do prachového sáčku.

▪ Nezapomínejte ani na kovové části – zipům prospěje občasné promazání, např. balzámem s včelím voskem.

▪ Stane-li se vaší kabelce nějaká větší nehoda, vyhledejte odborníka.

▪ Pamatujte, že kvalitní kožená kabelka je nadčasová záležitost a pokud se o ni budete starat, oplatí vám to svou dlouhou životností a zráním do krásy.

Foto: archiv návrhářky

Lucie Kalousová s kabelkou vlastní značky Patrick Poppet, 9900 Kč

Kůže, kašmír, vlna a drahé kovy. Jak pečovat o luxusní materiály

Móda a kosmetika
Foto: archiv firmy

Kabelky Mexx (prodává CCC), ilustrační foto.

Stylistka Barbora Havlíková radí

Menší kabelka pro každou příležitost do každé skříně! „Pokud se chystáte na schůzku, večírek nebo jinou akci, neměla by vám chybět menší kabelka, která je na řetízku nebo popruhu, kterou můžete nosit vícero způsoby - přes rameno i cross body. Lépe se bude kombinovat spíše kabelka neutrální barvy, ale pozor, nemusí to být nutně zase jen nudná černá. Krásně funguje hnědá a béžová, nebo třeba smaragdově zelená. Rozhodně se nedržte přežitého pravidla, že kabelka musí být ve stejné barvě jako boty. Naopak, vytvořením kontrastu docílíte perfektního outfitu.“

Foto: archiv firmy Metropole Zličín

Návrh na styling podle Barbory Havlíkové z Metropole Zličín, kde všechny kousky lze pořídit.

Neutrální kabelky jsou synonymem elegance a časové odolnosti. V jarních a letních měsících vyměňte černé modely za kabelky v hnědé, béžové nebo světle šedé barvě.

Jejich univerzální kombinovatelnost znamená, že se snadno hodí k různým outfitům a barvám. Jsou také všestranné, vydrží přes více sezón, což z nich činí investici do budoucna.

Pokud se vám světlé odstíny nehodí k večernímu outfitu, udělejte výjimku a zvolte černou kabelku v malé velikosti. Skvěle vypadají modely na tenoučkém uchu, které se nosí v podpaží, nebo klasická psaníčka.

Mezi neutrální modely můžeme také zařadit kabelky v odstínech kovů, které se rovněž snadno kombinují. Vsaďte na zlatý nebo stříbrný model, podle toho, jaké šperky nosíte raději.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: krémová, Deichmann, 399 Kč. Stříbrná kožená, Brašnářství Tlustý, od 8990 Kč. Dole béžová, Marks & Spencer, 899 Kč. Černá, CCC, 1899 Kč. Kabelka A.P.C. (prodává Answear.cz), 14 990 Kč. Béžová velká, Gino Rossi (prodává CCC), 999 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační fotka, Lasocki

České Versailles: Tereza Rosalie Kladošová představila svatební kolekci

Móda a kosmetika

Módní souboj generací: Matky versus dcery

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám