Hlavní obsah

Tělové mlhy a spreje osvěží a provoní nejen během parného léta

Jeden z nejhezčích komplimentů, který můžete dostat, je, když vám někdo řekne, že krásně voníte. V letních měsících přitom nemusíte jen sáhnout po oblíbeném parfému, mnohem lepší službu vám zejména v horkých letních dnech udělá tělová mlha či sprej.

Foto: Profimedia.cz

Tělové mlhy a spreje lze nastříkat na celé tělo.

Článek

Parfémy se obvykle doporučují aplikovat na pulzní body, jako jsou zápěstí, loketní jamky či na krk, zatímco tělové mlhy a spreje lze nastříkat na celé tělo, včetně vlasů, aniž by to bylo příliš výrazné.

Samozřejmě vůně tělových sprejů nikdy nevydrží tak dlouho, jako je tomu u parfémů, jelikož koncentrace esencí je u nich mnohem menší. Na druhou stranu jsou však výrazně levnější.

Hlavní rozdíl mezi tělovým sprejem a parfémem je tedy právě v úrovních koncentrace. Parfémy mají vyšší obsah koncentrovaných olejů smíchaných s vodou a alkoholem. Tělové spreje jsou naopak více zředěné.

Tělové mlhy obvykle vydrží 1-4 hodiny, zatímco vůně parfému i více než 10 hodin.

KVÍZ: Ikonické vůně, které okouzlily svět

Móda a kosmetika

Co je lepší pro pokožku?

Pokožka každého člověka je jiná, tudíž její reakce na tyto produkty může být různá. V obecné rovině platí, že pro citlivou pokožku jsou vhodnější právě tělové mlhy a spreje, protože mají nižší obsah koncentrovaných esencí a olejů, což je pro citlivější pokožku vždy příjemnější. Naopak silně vonící parfémy mohou citlivé pokožce skutečně vadit a může na ně reagovat v podobě zarudnutí, pálení či vyrážky.

Foto: archív firem

Sarah Jessica Parker Lovely parfémovaný tělový sprej, květinová vůně, 348 Kč; Elizabeth Arden Green Tea tělový sprej, 270 Kč; Dior J'adore Body Mist, tělová mlha, extrémně ženská, průzračná květinová vůně, 1445 Kč; Viktor&Rolf Good Fortune parfémovaná mlha, Hebe, 2632 Kč; Carolina Herrera Good Girl Body Mist, tělová mlha se sladkou květinovou vůní, 1292 Kč; KENZO Flower by Kenzo mlha na vlasy a tělo, květinová vůně, 984 Kč; Nuxe Reve de thé Exalting Fragrant Water, osvěžující a povzbuzující smysly, 456 Kč; Ziaja Baltic Home Spa Fit Mango, svěží mlha na tělo a vlasy, 101 Kč

Zázračný niacinamid prospívá každé pleti. Poradí si s akné i vráskami

Móda a kosmetika

Tajemství péče o pleť Sophie Lorenové

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám