Hlavní obsah

Přestala vás bavit ofina a chcete ji nechat dorůst? Poradíme vám, jak překlenout nepříjemné období

Mnohé ženy touží po ofině, ale jakmile se tak stane, buď se v ní necítí dobře, nebo jim začne vadit, jak moc náročná je na údržbu. Nechat si ji ale znovu dorůst je běh na dlouhou trať. U někoho to může trvat klidně i půl roku. Tak dlouhá doba může pro ženy znamenat diskomfort. Pokud se právě tohoto období také obáváte, máme pro vás několik tipů, jak vše zvládnout bez většího utrpení.

Foto: Profimedia.cz

Při dorůstání ofiny je zapotřebí hodně trpělivosti

Článek

Podle většiny kadeřníků lze za nejhorší období považovat několik prvních týdnů, než se délka ofiny dostane ke kořeni nosu. Poté si už začnou ženy připadat o trochu lépe a zároveň se dokážou lépe o vlasy postarat.

Jak tedy pečovat o ofinu, než doroste do potřebné délky?

1. Pohrajte si s tvarem ofiny

Pokud nosíte rovnou ofinu, zkuste ji česat na jednu či druhou stranu tzv. na patku, což může pomoci vytvořit dojem většího objemu, anebo ji rozdělte na dvě části podle středové pěšinky.

Aby ofina v požadovaném tvaru zůstala, použijte do vlhkých vlasů sprej na objem. Nastříkejte přípravek ke kořínkům ofiny a následně v požadovaném tvaru vlasy vyfoukejte fénem. Sprej vlasy vytvaruje a následné teplo z fénu vlasy zpevní.

Co vlasům nejvíce ubližuje

Móda a kosmetika

2. Ofinu si vyčesejte a uhlaďte z čela dozadu

Vezměte si gel na vlasy na prsty a promněte ho do ofiny, následně vlhké vlasy pomocí hřebenu uhlaďte dozadu. Pokud byste se v tomto účesu necítili dobře, sáhněte po čelence či šátku na vlasy.

3. Použijte pinetky či sponky

Čím je ofina kratší, tím obtížnější je její úprava. Pomoci můžete i tím, že ofinu připnete ke straně pomocí pinetek či sponek v barvě vlasů. Vyzkoušet můžete i natočit ofinu dozadu a pinetkami konce vlasů připnout k vlasům na hlavě. Tímto způsobem i zvětšíte objem ofiny.

4. Nechte si ofinu zastřihnout

Paradoxně i zastřižení či prostřižení ofiny kadeřníkem může pomoci přečkat období dorůstání délky ofiny. Pokud je ofina lehčí, lépe rámuje obličej. Důležité je tento střih nechat na kadeřníkovi a nezkoušet to svépomocí doma!

5. Podpořte růst vlasů

Nejlépe podpoříte růst vlasů tím, že jim dodáte potřebnou výživu, aby byly zdravé a v co nejlepší kondici. Vyzkoušejte na ofinu nanášet ricinový olej, který vlasy hydratuje, ale zároveň v něm obsažené kyseliny ricinolejové posilují vlasové folikuly a zlepšují průtok krve pro podporu růstu vlasů.

Ideálně ricinový olej použijte jako masku: jednu lžičku oleje jemně vmasírujte konečky prsů do ofiny a pokožky hlavy. Poté zakryjte hlavu čepicí do sprchy a nechte působit 4 hodiny. Poté umyjte vlasy šamponem, opláchněte je a prosušte.

Vypadávají vám vlasy? Na vině může být i porucha štítné žlázy

Zdraví

Zlepšete zdraví svých vlasů, pokožky a nehtů

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám