Hlavní obsah

Pánská podzimní móda přináší nové trendy. Roláky jsou zase in

Podzim na sebe nenechal dlouho čekat. Přesto že ještě není ani polovina září, počasí už se za letní skutečně považovat nedá, a tak je nejvyšší čas na obměnu šatníků. Pro muže, kteří chtějí být v souladu s aktuálními trendy, je letošní podzim bohatý na nové střihy, barvy i materiály. Na své si přijdou i milovníci konzervativního módního stylu.

Foto: archiv firmy

Prošívané vesty vypadají skvěle v kombinaci s košilí i svetrem. Gentleman Store, ilustrační foto

Článek

Zemité barvy

Podzimní příroda se odráží i v pánské módě. Tento rok dominují zejména zemité barvy, jako je hnědá, olivově zelená, vínová nebo tmavě modrá. Tyto tóny nejen skvěle ladí s podzimními sceneriemi, ale také dodávají outfitům elegantní a nadčasový vzhled.

Nechybí ani tradiční béžová, která se hodí k téměř jakékoliv barvě a je ideálním přechodným odstínem mezi jarem a létem.

Foto: Profimedia.cz

Dánský herec Mads Mikkelsen jako model na přehlídce značky Zegna

Foto: archiv firem

Kostkovaná košile, Gentleman Store, 2999 Kč. Boty, Gentleman Store, 2590 Kč. Rolák, 3690 Kč. Tričko, Bohéma, 699 Kč. Bunda, C&A, 2698 Kč

Textury a vrstvení

Hlavní roli budou i letos hrát texturované materiály, jako je manšestr, tvíd, flanel a pleteniny. Trendy je pak vrstvení těchto materiálů, díky kterému vytvoříte nápadité kombinace. Trendem také zůstává kostka. Nadčasovou variantou je nejen tartan, ale i další barevné kombinace.

Foto: Profimedia.cz

Streetwear z Milána

 

Kancelář volá: Nové trendy i osvědčené tipy

Móda a kosmetika
Foto: archiv firem

Zleva: Košile, s.Oliver, 1503 Kč. Kalhoty, s.Oliver, 1753 Kč. Kardigan, s.Oliver, 1503 Kč. Vesta, 699 Kč. Tričko, Bohéma, 699 Kč. Tenisky, New Balance, 3999 Kč

Oversized střihy

I nadále pokračuje trend nadměrných střihů, zejména u kabátů, kalhot, triček nebo bund. Důraz je kladen na pohodlí a volnost pohybu.

Foto: Profimedia.cz

Streetwear z Milána

 

Foto: archiv firmy

Kožený pásek v pánském šatníku nesmí chybět. Prodává Kožedělník, od 1120 Kč.

Monochromatické outfity

Přetrvávajícím trendem je oblečení sladěné do jedné barvy. Nemusí se ale zdaleka jednat o identický odstín. Naopak. Vyzkoušet můžete různé kombinace v odstínech hnědé, šedé nebo třeba temně vínové.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Zegna

Retro prvky

Jednoznačným trendem je návrat roláků, dvouřadých kabátů a svetrů s výstřihem do písmene V. Do módy se opět také dostávají prvky z 90. let, tedy oversized džínovina nebo třeba klobouky typu bucket, trička s grafickými motivy a retro tenisky se silnou podešví.

Foto: Profimedia.cz

Kardigany se vracejí do módy. Přehlídka Paul Smith

Vzestup techwearu

Čím dál víc se bude prosazovat vliv techwearu. V kurzu budou technické bundy s velkým množstvím kapes, cargo kalhoty a další modely, které spojují módu s funkčností.

Foto: archiv firem

Zleva: Mikina, Columbia, 1799 Kč. Taška, Columbia, 1299 Kč. Kalhoty kapsáče, H&M, 959 Kč. Vesta, Fjällräven, 2690 Kč. Vlněna bunda, F&F, 999 Kč

Chelsea a farmářské boty

V kurzu jsou také masivní boty s robustní podrážkou, které připomínají pracovní boty. Nosit se i nadále budou klasické chelsea boty s elastickými bočními panely, které ale budou aktualizovány novými detaily, jako jsou například zvýšené podrážky nebo zdobné prvky. Z materiálů bude vévodit kůže a semiš. Z barev černá, hnědá, olivová, béžová, šedá, vínová a tmavě zelená.

Foto: archiv firmy

Chelsea Berwick, Gentleman Store, 5990 Kč

Pět módních lekcí, které povýší váš styl

Móda a kosmetika

To nejlepší z Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám