Hlavní obsah

Operace nosu Andree vrátila sebevědomí a konečně se může i volně nadechnout

Rhinoplastika byla Andreiným velkým snem. Křivý nos, který byl patrný především z profilu, ji trápil už od puberty. Pro operaci se však rozhodla nejen z estetického hlediska, ale i funkčního. Křivá nosní přepážka jí totiž znesnadňovala dýchání při spánku nebo při sportu.

Foto: Medicom Clinic

Rhinoplastika zlepšila nejen vzhled nosu, ale zejména jeho funkci.

Článek

Přestože z operace měla zprvu obavy, jakmile jí na první konzultaci plastický chirurg a ORL specialista Tomáš Nedeliak nastínil, jak bude celý zákrok probíhat a jak by měl ve výsledku vypadat, začala se na něj těšit. Věřila, že je v dobrých rukou a vše dobře dopadne. Udržet si pozitivní náladu Andree pomáhalo také prostředí v Medicom Clinic, kde se cítila dobře.

„Operace nosu bývá často indikována u mladších klientek nebo klientů, kterým jejich tvar nosu od mládí nevyhovuje, ve druhém případě to bývá v důsledku poúrazové deformace, kdy zpravidla dochází i k obtížnému dýchání. Operace se provádí buď pouze v měkkých částek, tzn. špičce nosu, případně kompletně, přičemž je korigován i kostěný skelet nosu. Výsledkem by měl být přirozený tvar a dobrá dýchací funkce,“ uvedl plastický chirurg Pavel Brychta, přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

A podobně tomu bylo u Andrey. „U paní Andrey byla indikována operace spojující funkční a estetický výsledek. Provedená rhinoseptoplastika zlepšila nejen vzhled nosu, ale zejména jeho funkci. Klientka může po výkonu volně dýchat,“ vysvětlil její operatér Tomáš Nedeliak z Medicom Clinic.

Proč je lepší dýchat nosem než pusou

Zdraví

Žádná bolest, dokonce i bez analgetik

Samotná operace proběhla bez problémů. Po zákroku se Andrea cítila sice unaveně, ale žádné bolesti neměla. Nepotřebovala dokonce ani analgetika. Jako nepříjemnou hodnotí jen tamponádu v nose, která znesnadňuje dýchání. Ta se ale ponechává jen první den po operaci.

Ještě před odchodem domů operatér Tomáš Nedeliak tamponádu odstranil a domů už Andrea odcházela pouze s dlahou, která nos fixuje dalších 10 dní pro správné hojení. Po operaci nosu jsou běžné modřiny pod očima, se kterými se setkala i Andrea. Ty ale během několika dní postupně zmizely a vystřídala je radost z krásného výsledku.

Foto: Medicom Clinic

Před zákrokem a po něm

Když se poprvé po zákroku Andrea uviděla v zrcadle, byla z výsledku nadšená, i když tvar a vzhled nosu nebyly ještě úplně definitivní: „Rozhodně jsem operací získala větší sebevědomí a přestala jsem se trápit tím, jak můj nos vypadá a jak působí na ostatní. Navíc konečně můžu bez problémů dýchat během spánku nebo sportu.“

Výsledek si nemohla vynachválit také rodina a blízcí přátelé, kteří věděli, že operaci podstoupila. Líbil se jim tvar i přirozený vzhled nosu, který sedí k jejímu obličeji. „Všem, kdo o rhinoplastice uvažují, bych vzkázala, že se opravdu není čeho bát. Operace i rekonvalescence byly bezbolestné. Ten dobrý pocit rozhodně stojí za to,“ dodala.

Článek vznikl ve spolupráci s MEDICOM Clinic.

Tři věci, které by měly vědět ženy s prsními implantáty

Zdraví

Styděla se za své větší břicho. Sebevědomí jí vrátila až šetrná liposukce

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám