Hlavní obsah

Nová kolekce Louis Vuitton je inspirována vášnivým flamencem

Louis Vuitton představil svou nejnovější kolekci Cruise 2025 v barcelonském parku Güell, kde se dramatické módní návrhy kreativního ředitele Nicolase Ghesquièra snoubily s architektonickým mistrovstvím Antoniho Gaudího. Přehlídku, která proběhla před vybranými hosty, charakterizovala inspirace španělským uměním a kulturou od tradičních flamencových prvků po moderní geometrické potisky.

Módní přehlídka značky Louis VuittonVideo: AP

Článek

Charakteristickým rysem kolekcí Cruise značky Louis Vuitton je prezentace na architektonicky zajímavých místech po celém světě. Konkrétní destinace zároveň představují autentické zdroje inspirace Nicolase Ghesquièra, uměleckého ředitele dámských kolekcí.

V minulosti se přehlídky uskutečnily například v rezidenci Bob and Delores Hope Estate od Johna Lautnera v kalifornském Palm Springs (2015) nebo v muzeu Miho nedaleko japonského Kjóta, jehož autorem je Ieoh Ming Pei.

Tentokrát padla volba na barcelonský park Güell, který navrhl katalánský architekt Antoni Gaudí. Modelky se tak proplétaly mezi 86 dórskými sloupy, které drží klenuté náměstí uprostřed parku s výhledem na Barcelonu a Středozemní moře.

Pohádkový park Güell, důkaz osobitého stylu Gaudího a místo nejokázalejšího pohledu na Barcelonu

Cestování

V tiskové zprávě Ghesquière uvedl, že se inspiroval Gaudího „dědictvím v neustálé mutaci“ a bohatým španělským uměleckým odkazem.

Co je Cruise kolekce?

Kolekce Cruise, známá také jako Resort nebo Pre-Spring, je módní řada oblečení a doplňků, která je představena mezi hlavními sezonními kolekcemi (jaro/léto a podzim/zima). Kolekce Cruise se obvykle prezentuje na módních přehlídkách v první polovině roku a je zaměřena na odpočinkovější a dovolenkový styl. Je navržena tak, aby oslovila zákazníky, kteří hledají oblečení vhodné pro letní nebo zimní dovolenou. Typickým rysem této kolekce jsou pro léto lehké materiály, vzdušné siluety a jasnější, osvěžující barvy. Kolekcím určených na zimu pak vévodí teplé a efektní materiály, tlumené barvy a větší zdobnost. Návrháři se často inspirují exotickými destinacemi, plážovou atmosférou, mořem a sluncem nebo naopak horami a nevlídným počasím.

Na rozdíl od minulé kolekce Cruise, která se nesla ve futuristickém duchu, byla ta letošní o poznání nositelnější. Nechyběly elegantní vlněné šaty, které byly často doplněné o kontrastní reflexní sluneční brýle ve stylu Oakley.

V kolekci se Ghesquière pokusil proniknout do všech stránek španělského života, od bohaté historie matadorů až po tradici flamenca. Některé šaty z jemných sešívaných květin proto připomínaly lidové soubory.

Gaudího stále inspirativní práce se projevila v geometrických potiscích na bavlněných kalhotách a v lesklých flitrech odrážejících jeho typické mozaiky, které zdobily minišaty s přehnanými rukávy.

Nechyběly ani textury v podobě třásní či tvídu, které dodaly modelům život a hloubku.

Záznam z přehlídky naleznete ve videu a v naší galerii.

Návrat do minulosti: Háčkovaná móda je zpět

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám