Hlavní obsah

Móda z Wimbledonu ve znamení britské elegance

Wimbledon, nejstarší a nejprestižnější tenisový turnaj na světě, je známý nejen špičkovými sportovními výkony, ale také jedinečnou módní atmosférou. Které celebrity si letošní ročník nenechaly ujít?

Foto: Profimedia.cz

Královna Camilla

Článek

Od svého založení v roce 1877 se Wimbledon stal synonymem pro eleganci, styl a tradici, které se odrážejí jak v oblečení hráčů, tak i diváků.

Bílá, symbol Wimbledonu

Jedním z nejcharakterističtějších módních prvků Wimbledonu je přísný dress code pro hráče, který vyžaduje, aby se oblékali téměř výhradně do bílé barvy. Tato tradice sahá až do viktoriánské éry, kdy byla bílá považována za barvu, která nejlépe maskuje pot.

Léto v bílém: Šaty, které vás okouzlí svou lehkostí a elegancí

Móda a kosmetika

A i když je tento dress code dodnes pečlivě dodržován, snaží se hráči přinést do svého outfitu osobitý styl pomocí jemných detailů, jako jsou krajkové prvky, texturované materiály nebo decentní loga. Ikonická bílá barva zůstává základním kamenem, ale kreativita v rámci mezí je vítána.

Elegance v hledišti

Móda na Wimbledonu však není jen o hráčích. I diváci se každoročně pečlivě připravují, aby vypadali co nejlépe. Tradicí je, že návštěvníci nosí formální a elegantní oblečení ve světlých barvách. Muži často volí lehké letní obleky, kravaty a stylové klobouky, zatímco ženy sázejí na šaty, sukně a sofistikované doplňky.

Mezi slavné osobnosti, které pravidelně navštěvují Wimbledon a jsou známé vkusným módním stylem, patří zástupci britské královské rodiny.

Letos si šampionát nenechala ujít například královna Camilla, která oblékla krémové midi od designérky Anny Valentine. Šaty s dlouhým rukávem měly omotaný pásek v pase a výrazný límec. Zdobila je decentní výšivka s motivy žiraf.

Princezna Beatrice se akce zúčastnila v pestrobarevných košilových šatech s květinovým potiskem od Monique Lhuillier, které doplnila kabelkou z lýka od Rogera Viviera. Její manžel ji doprovodil v noblesním obleku hnědé barvy se světle modrou košilí s límečkem a vínovou kravatou.

KVÍZ: Jak znáte britskou královskou rodinu?

Koktejl

Tenisovou podívanou si nenechala ujít ani herečka Keira Knightleyová. Na sobě měla bílé vypasované šaty po lýtka s černou stuhou uvázanou na rameni z kolekce Chanel Resort 2020.

Krásný look předvedla také britská spisovatelka Mary Berryová, která vynesla vzorované šaty v pastelových odstínech.

Tradičně nechyběl bývalý fotbalista David Beckham, který tentokrát dorazil v doprovodu maminky. Na sobě měl béžový oblek, který doplnil hnědou pletenou kravatou, a rozhodně patřil mezi nejlépe oblečené muže šampionátu.

Jak vypadá nevěsta od Chanelu

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám