Hlavní obsah

Letošnímu podzimu vládne vínová

S podzimem přichází nejen změna počasí, ale i nové módní trendy. Letos se pozornost upírá na vínovou barvu, která svou hloubkou a elegancí dokonale ladí s atmosférou chladnějších měsíců. Zamilujte si ji i vy. Naučíme vás, jak ji nosit.

Foto: archiv firem

Zleva: Top, H&M, 559 Kč. Rukavice, Answear, 759 Kč. Svetr, COS, 3142 Kč

Článek

Vínová, někdy také označovaná jako burgundy, je odstín červené s jemným nádechem fialové nebo hnědé. To ji činí velmi univerzální. Je dostatečně tlumená, aby působila nenápadně, ale zároveň má dostatek hloubky a intenzity, aby okamžitě zaujala pozornost.

Oproti jasným červeným nebo pastelovým barvám je vínová rafinovanější a snadno se kombinuje s dalšími sezonními odstíny, jako jsou béžová, šedá, hořčičná nebo tmavě zelená.

Foto: archiv firmy

Šaty, & Other stories, 3745 Kč. Mokasíny, & Other stories, 3745 Kč. Košile, H&M, 599 Kč. Brýle, Versace, 5399 Kč. Mikina, Arket, 1231 Kč

Foto: Profimedia.cz

Vínový kabát může být ústředním prvkem vašeho podzimního outfitu. Kombinace vínové s klasickými černými kalhotami nebo džíny působí stylově a elegantně. Na fotce modelka Hailey Bieberová.

Vínová se hodí nejen do každodenních outfitů, ale i pro formálnější příležitosti. Kabáty, pletené svetry, šaty či boty ve vínových tónech působí elegantně a zároveň vytvářejí příjemně hřejivý dojem, který je ideální pro chladné podzimní dny.

Foto: archiv firmy

Vestu můžete nosit jak na holé tělo, tak ji vrstvit například přes černý rolák nebo bílou košili. Vesta, Answear, 2099 Kč

Švestkově fialová, třešňově červená a vínová jsou velmi podobné tóny, které lze skvěle oživit černou, šedou nebo třeba krémovou barvou. Tmavá barva také miluje společnost metalických odstínů, které ji krásně doplní. Stříbrnou a zlatou můžete přidat nejen na doplňcích, ale i na oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Saténový overal se hodí do divadla, na večeři i večírek. Stačí si jenom pohrát s doplňky. Herečka Diane Laneová

Pokud nechcete sázet na vínovou u hlavních kousků oblečení, zvolte ji alespoň v doplňcích. Vínové kabelky, šály nebo boty jsou skvělým způsobem, jak dodat outfitu decentní barevný akcent.

Foto: archiv firem

Šaty, Arket, 2061 Kč. Kabelka, Arket, 5000 Kč. Sukně, H&M, 699 Kč. Košile, Arket, 1985 Kč. Kabelka, H&M, 719 Kč

Foto: Profimedia.cz

Aristokratka Zara Tindallová

Pro elegantní vzhled můžete zvolit vínové šaty nebo sukni. Tyto kousky lze snadno doplnit černými nebo neutrálními doplňky, které nechají vínovou barvu vyniknout. Ještě více trendy je pak monochormatický look. Vsaďte na kombinaci vínových minišatů a lesklých vínových kozaček.

Foto: archiv firmy

Šaty, & Other stories, 1483 Kč

Foto: Profimedia.cz

Modelka Kendall Jennerová

Přehlídky luxusních značek pro milovníky italské módy

Móda a kosmetika
Související témata:
Vínová

Výběr článků

Načítám