Hlavní obsah

Jak vypadat skvěle, ale netrávit každodenní péčí o vzhled spoustu času

Všimli jste si, že někteří lidé, když vyjdou do společnosti, vypadají naprosto dokonale, jako by během dne nedělali nic jiného, než se starali o svůj vzhled? Mají dokonalý účes, upravené obočí, zářivou pleť a naprosto dokonalé líčení. Ne všichni ale tráví před zrcadlem hodiny času. Trik je podle virálního trendu na tiktoku v tom, že pravidelně absolvují tzv. velkou údržbu, díky čemuž mají snazší každodenní péči o svůj vzhled.

Foto: Profimedia.cz

Každodenní péče o vzhled

Článek

Místo každodenního investování několika hodin do péče o vzhled je tento trend zaměřen na plánování a absolvování větších a dokonalejších zákroků jednou týdně, nebo dokonce jednou měsíčně.

Existuje spousta takových jednoduchých triků, které vám zajistí každodenní velkou úsporu času. Patří sem například:

  • bělení zubů
  • používání samoopalovacích přípravků
  • olejování vlasů
  • laserová epilace
  • lash lift řas – natočení a zbarvení řas
  • pilates
  • gelové nehty
  • kosmetické ošetření pleti

Lámavé vlasy, suchá pokožka, ale i vyčerpání mohou značit nedostatek železa

Zdraví

Tiktokerka Miss Monroe se podělila o svou kosmetickou rutinu ve virálním videu. Každých pár dní si nanáší barvu na rty, jednou za měsíc si barví obočí a natírá se samoopalovacím krémem, který používá pro kontury obličeje. Díky tomu se v běžné dny jen probudí, nanese si lesk na rty a vyběhne ze dveří.

@_miss_monroe_

i LOVE watching these, high maintenance to stay low maintenance ✨ #highmaintenancetobelowmaintenance #beautytreatments #beautyhacks #beautytips

♬ original sound - Maggie Bodge

K náročné rutině tvůrkyně Sarah Kidwaiové patří zase bělení zubů, používání samoopalovacích přípravků, laserová epilace, lifting řas atd. Například bělení zubů je sice časově i finančně náročné, ale výsledky rozzáří její tvář ještě několik týdnů poté. Dvakrát týdně také používá olej do vlasů, aby její prameny zůstaly husté a lesklé. Epilace pomocí domácího IPL je sice dražší záležitost, ale dokonale nahradí každodenní holení a zároveň předchází zarůstání chloupků.

Další tvůrkyně Jena Londra si při své velké údržbě jednou za šest týdnů laminuje obočí a vytrhává podpaží domácím voskem. Allison Hoellerová zase sází na pleťové masky s niacinamidem, které pleť hydratují a vyhlazují.

@allisonhoeller

High maintenance to be low maintenance routine! The uglier you go to bed the better! #highmaintenance #beautyhacks #beautytips #beautyroutine #selfcareroutine #lipstain

♬ original sound - Allison Hoeller

Zatímco mnoho tvůrců si své náročné procedury provádí doma, aby ušetřili peníze, jiní vidí výhodu v tom, že pravidelně chodí k profesionálům, jako například Alisha Sapproachová. Každé tři měsíce si zajde na kosmetiku, každé 4 týdny investuje do manikúry, aby její nehty vypadaly upraveněji, a každé dva týdny si na celé tělo nanáší jílovou masku, aby se zbavila celulitidy.

Jednou za dva měsíce navštěvuje saunu, aby podpořila regeneraci a imunitu svého těla. Na závěr si dvakrát týdně dopřeje domácí napařování obličeje, aby se jí uvolnily pleťové póry. Tato rutina jí umožňuje cítit se co nejlépe, aniž by musela na krásu myslet 24 hodin denně.

@alishasapproach

high maintenance to be low maintenance routine 💅🏼✨

♬ original sound - Alisha

Způsobů, jak vypadat skvěle a přitom netrávit každodenní péčí o vzhled spoustu času, existuje nespočetné množství. Hlavním poselstvím tohoto sdělení ale je: pokud se občas budete věnovat jen samy sobě, ušetříte tím čas a peníze v dlouhodobém horizontu.

Věra Komárová: Je důležité, aby se ženy cítily krásné

Móda a kosmetika

Výběr článků

Načítám