Hlavní obsah

Jak přežít tropické noci? Přinášíme tipy na lehoučká pyžama

Tropické noci mohou být výzvou, ale s vhodným nočním úborem se můžete těšit na klidný, příjemný a ničím nerušený spánek. Vyberte si materiál pyžama, který vám nejlépe vyhovuje, a styl, který vám přinese radost.

Foto: archiv firmy

Set, Tchibo, 449 Kč

Článek

Léto je časem tepla, slunce a dlouhých večerů. Přicházejí s ním však i tropické noci, kdy se teplota ani po setmění nesnižuje. Pro mnohé z nás to znamená těžší usínání a neklidný spánek. Řešením mohou být pyžama, která vám zajistí komfort a příjemné ochlazení i během těch nejteplejších nocí.

Materiál na prvním místě

Vybírejte pyžama, která jsou vyrobena z materiálů, jež jsou prodyšné, lehké a schopné rychle odvádět vlhkost. Tyto vlastnosti jsou klíčové pro udržení pohodlí během horkých nocí. Ideální je bavlna, len nebo moderní syntetické směsi, například mikromodal.

Foto: archiv firem

Zleva: Košile, 899 Kč. Šortky, 899 Kč, obojí Lindex. Růžový se se srdíčky, Next, 875 Kč. Bílý set s madeirou, H&M, 839 Kč

  1. Bavlna: Je měkká, prodyšná a příjemná na dotek. Bavlněná pyžama jsou skvělá pro ty, kteří preferují přírodní materiály.
  2. Len: Tento materiál je lehký, odolný a velmi dobře odvádí teplo. Len je ideální pro opravdu horké noci. Díky svým termoregulačním vlastnostem se ale hodí i na zimu, kdy naopak hřeje.
  3. Mikromodal: Moderní syntetická vlákna, která jsou lehká, prodyšná a velmi jemná na dotek. Mikromodal je skvělou volbou pro ty, kteří hledají maximální komfort a lehkost.
Foto: archiv firmy

Lněné povlečení, Lejaan, cena za set 3980 Kč

Na léto můžete vyzkoušet také lněné povlečení, které je skvělou volbou, protože je nejen příjemně chladivé, ale také dobře odvádí vlhkost.

Proč si vybrat lněné povlečení?

1. Regulace teploty: Len má unikátní schopnost přizpůsobit se teplotě okolí. V létě příjemně chladí a v zimě naopak hřeje. Tím pomáhá udržovat stabilní a komfortní teplotu těla během celé noci.

2. Antibakteriální vlastnosti: Len je přirozeně antibakteriální a hypoalergenní. To znamená, že odolává plísním a bakteriím, což přispívá k čistějšímu a zdravějšímu prostředí pro spánek.

3. Sání potu: Lněné vlákno má vysokou absorpční schopnost. Rychle odvádí pot od těla a zajišťuje tak suchý a pohodlný spánek. Navíc len rychle schne, což zamezuje pocitu vlhkosti.

4. Ekologický materiál: Len je přírodní a ekologický materiál. Jeho pěstování vyžaduje méně vody a pesticidů než například bavlna, což z něj činí udržitelnou volbu pro vaše ložní prádlo.

Foto: archiv firem

Zleva: Košile, Marks & Spencer, 699 Kč. Set, Never Fully Dressed, 1780 Kč. Set, Marks & Spencer, 899 Kč

Styl a pohodlí

Letní pyžama nejsou jen o funkčnosti, ale i o stylu. Vybírat můžete mezi širokou škálou designů, střihů a barev. Od jednoduchých jednobarevných modelů po vzorované kousky, každý si může vybrat to své.

Vybírat můžete mezi klasickými košilemi, ale také pyžamovými sety s krátkými rukávy a nohavicemi. Pokud spíte raději tak, jak vás příroda stvořila, pořiďte si alespoň pohodlný lněný župánek, do kterého se můžete zabalit ráno na snídani.

Foto: archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 1299 Kč. Lněná košile, H&M, 1199 Kč. Mušelínová set, H&M, 599 Kč

Aby dlouho vydržela

Aby vám pyžama vydržela co nejdéle a zachovala si své vlastnosti, je důležité dbát na správnou péči. Perte je na nízké teploty, používejte jemné prací prostředky a vyhýbejte se sušení v sušičce, pokud to není nezbytně nutné. Tímto způsobem si pyžama zachovají svou jemnost a prodyšnost.

Foto: archiv firmy

Lněné povlečení, Tululum, cena od 3190 Kč

Foto: archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 899 Kč. Marks & Spencer, 1199 Kč. H&M, 959 Kč

Letní výbava pro malé dobrodruhy: Pohodlí a styl v jednom

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám