Hlavní obsah

Jak nosit trendy síťované balerínky

Hledáte boty, ve kterých prochodíte celé babí léto? Vsaďte na síťované balerínky, které jsou horkým trendem letošní sezóny. Poradíme vám, jaké si vybrat a s čím je kombinovat.

Foto: Archiv značky Zalando

Síťované balerínky jsou trendem letošní sezony.

Článek

Síťovina není žádným novým trendem, ani co se doplňků týče. Už v roce 2019 uvedla značka Bottega Veneta na trh síťované lodičky na jehlovém podpatku s hranatou špičkou. Designér Daniel Lee tehdy odstartoval doslova novou módní mánii a tyto boty nechyběly v botníku žádné „it girl“.

O rok později na tento trend navázala značka Row, za kterou stojí sestry Olsenovy. Také jejich minimalistické pojetí síťovaných bot bez podpatku se rychle ujalo.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Jennifer Lawrenceová v síťovaných balerínkách

Letos s podobným typem bot přišla značka Alaïa a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Síťované balerínky s páskem přes nárt se staly doslova hitem a k vidění jsou snad na všech módních influencerkách po celém světě. A není divu, jedná se o pohodlnou a praktickou obuv nejen do parných měsíců, která hezky větrá a svou elegancí se rovná klasickým lodičkám na podpatku. Hodí se tak proto nejen na volný čas, ale i do práce.

Foto: archiv firmy

Ikonické balerínky, které nastolily nový trend, Alaïa, 17 349 Kč

Jaké si pořídit?

Originální pár od zmíněné značky Alaïa vyjde na více než sedmnáct tisíc a prodává se v několika barevných kombinacích. S obdobnými modely ale přišly i daleko dostupnější značky, jejichž cena se pohybuje kolem tisíce korun.

Vybírat můžete mezi nespočtem barev. Klasikou jsou černé balerínky, skvěle ale vypadají také neutrální béžové nebo naopak sytě červené, které rozzáří jakýkoliv outfit. Trendem jsou zejména modely s výraznými oky, ale nosí se také balerínky z jemné síťoviny. V každém případě ovšem nepodceňte pedikúru, na rozdíl od klasických balerín totiž síťované modely odhalují chodidla v celé své kráse.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Černé, CCC, 849 Kč. Stříbrné, Mango, 888 Kč. Béžové, Bershka, 449 Kč. Červené Mango, 1299 Kč. Černé s kamínky, CCC, 999 Kč.

Jak je nosit?

Síťované modely noste podobně jako klasické balerínky. Skvěle vypadají s volnými kalhotami nebo džíny, můžete je ale nosit i například s elegantními šortkami a vestičkou nebo třeba balónovou sukní, která je letos velkým trendem.

Zejména červený model pak vynikne v kombinaci s džínovou midi sukní a bílým tílkem nebo lněnou košilí. Pak už stačí přidat do ruky jen proutěný košík a máte outfit jako z týdne módy.

Foto: archiv firmy

Balerínky, Staud, 11 511 Kč

Inspirace na letní módu do kanceláře podle královny Letizie

Móda a kosmetika

Jak přežít tropické noci? Přinášíme tipy na lehoučká pyžama

Móda a kosmetika
Související témata:

Výběr článků

Načítám