Hlavní obsah

Inspirace pro ženy nad 60: Elegantní Anna Wintourová

Aktualizováno

Měsíc módy je v plném proudu a to znamená jediné. Módní expertka a šéfredaktorka Anna Wintourová je v jednom kole. Jaké modely volí na přehlídky těch nejznámějších módních značek? Inspirujte se nadčasovou a elegantní módou, která sluší ženám v každém věku.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

Článek

Anna Wintourová, ikona módního světa a dlouholetá šéfredaktorka časopisu Vogue, je známá nejen svým vlivem v módním průmyslu, ale také svým osobitým a výrazným stylem. Její konzistentní přístup k módě je perfektním příkladem toho, že styl může být nadčasový a nezávislý na věku. Jaké jsou klíčové prvky jejího stylu?

Šaty

Šaty, šaty a ještě jednou šaty. V šatníku Anny byste těžko pohledali kalhoty, legíny nebo dokonce šortky. Nosí je opravdu zcela výjimečně, a když už, tak spíše doma nebo na hodiny tenisu či oblíbeného pilates.

Naopak je známá svou zálibou v šatech s výraznými potisky a precizním střihem. Upřednostňuje čisté linie a často volí šaty s vypasovaným živůtkem, páskem v pase a volnou sukní, které podtrhují siluetu.

Tento typ šatů je skvělou volbou pro ženy každého věku, protože zdůrazňuje ženskost a dodává postavě tvar. Pokud navíc zvolíte stejně jako Anna délku nad kotníky, máte o elegantní outfit, který se hodí na jakoukoliv příležitost, postaráno.

Květinové vzory, geometrické tvary a střihy, které lichotí postavě, mohou být skvělým způsobem, jak přidat do šatníku osobitost. Wintourová upřednostňuje výrazné barvy a nevšední mix potisků, které na střihově jednoduchých šatech o to více vyniknou.

Foto: Profimedia.cz

Šaty střižené do písmene A jsou volbou, která nezklame.

Šperky

Co se týče šperků, je Wintourová známá svou láskou k výrazným náhrdelníkům, které často doplňují její outfity. Kombinace minimalistického oblečení a výrazných šperků je klíčovým prvkem jejího stylu. Perlové náhrdelníky, vícevrstvé řetízky nebo výrazné barevné kameny jsou skvělou volbou pro ženy, které chtějí dodat svému vzhledu něco navíc, aniž by působily přeplácaně.

Kozačky

Zatímco v létě obléká Anna nejčastěji své oblíbené béžové sandálky na podpatku od Manola Blahnika, jakmile se ochladí, přezouvá se do kozaček.

Často volí vysoké kozačky pod kolena na podpatku, které nechá nonšalantně vykukovat pod dlouhými šaty. Kromě klasických jednobarevných modelů má v oblibě i kozačky ve výrazných vzorech, zejména zvířecích, které kombinuje s jinak vzorovanými šaty. Pokud se vám tato extravagantnější volba líbí, vždy se ujistěte, že vybrané dva odlišné vzory spolu barevně ladí.

Kabáty

Kabáty hrají v šatníku Anny Wintourové klíčovou roli. Její výběr je vždy perfektně padnoucí a zdůrazňuje eleganci a luxus. Preferuje kabáty v klasických střizích a neutrálních barvách, jako je béžová, šedá nebo krémová, ale nebojí se ani výrazných vzorů či textur. Trenčkoty, vlněné či kožené kabáty nebo kožešinové detaily jsou skvělým způsobem, jak dodat outfitu noblesu. Klíčem je najít kabát, který padne jako ulitý a bude univerzální jak pro běžné nošení, tak pro speciální příležitosti.

Foto: Profimedia.cz

Kožený trenčkot je odvážnou volbou, která se vyplatí.

Sluneční brýle

Asi nejikoničtějším doplňkem Anny Wintourové jsou její sluneční brýle, které nosí téměř vždy, a to i uvnitř. Tento kousek doplňuje její vzhled o prvek tajemnosti a hravosti.

Ačkoliv rozhodně nemusíte nosit sluneční brýle při každé příležitosti, je dobré mít alespoň jedny vždy po ruce. Sluneční brýle jsou totiž skvělým doplňkem, který nejen chrání oči, ale také dodává outfitu šmrnc. Při výběru se zaměřte nejen na značku, ale také tvar brýlí. Klasické oversized nebo kočičí tvary jsou nadčasové a lichotí téměř každému obličeji.

Styl Anny Wintourové je důkazem, že elegance a sofistikovanost neznají věk. Základním pravidlem je vybírat kvalitní kousky, které dobře padnou a vydrží v šatníku po mnoho let. Kombinujte jednoduché, nadčasové střihy s výraznými doplňky, které přidají osobitost a styl. Nebojte se experimentovat s potisky, barvami a výraznými šperky, ale vždy zachovejte rovnováhu a čisté linie. A nakonec, pamatujte, že sebevědomí je tím nejdůležitějším doplňkem, který může žena nosit.

Pánská podzimní móda přináší nové trendy. Roláky jsou zase in

Móda a kosmetika
Související témata:
Manolo Blahnik

Výběr článků

Načítám