Hlavní obsah

Francouzsky chic v každém věku

Seriál Emily v Paříži je o lásce a módě. Mladá Američanka se díky práci dostane do Paříže, kde vyniká nejen svými nápady, ale také eklektickým módním stylem. Nás ale ještě více zaujala postava její šéfky Sylvie Grateauové, které koluje v krvi opravdový francouzský šarm! Inspirujte se jejím stylem i vy.

Foto: Netflix

Postava Sylvie Grateauové v podání herečky Philippine Leroyové-Beaulieuové

Článek

V seriálu je Sylvie Grateauová, šéfka marketingové agentury Savoir, zosobněním francouzského šarmu, elegance a nezávislosti. Její módní styl výrazně kontrastuje s barevným a odvážným šatníkem hlavní postavy Emily Cooperové, čímž přináší divákům neokoukaný pohled na klasický francouzský styl. Jak jej jednoduše napodobit?

Nebojte se odhalit kůži

Hluboký výstřih, rozparek nebo odhalené klíční kosti. Sylvie se nebojí jít s kůží na trh. Jděte v jejích stopách a ukažte tu partii, kterou na sobě máte nejraději.

Foto: archiv firem

Zleva: Asymetrické šaty, & Other Stories, 3700 Kč. Kozačky, Thea Mika, Breuninger, 8250 Kč. Pásek, COS, 2229 Kč

Emily se z Paříže vydá do Říma. Nové díly oblíbeného seriálu se představují v ukázce

TV a streaming
Foto: Netflix

Postava Sylvie v seriálu Emily v Paříži

Hra střihů a textur

Pohrajte si s asymetrií a vsaďte na top na jedno rameno nebo sukni s asymetrickým cípem. Nebojte se odvážných materiálů, jako je kůže či flitry. Také obuv volte s rozvahou. Prodejte svoji ženskost ve vysokých kozačkách na podpatku nebo šik perforovaných balerínkách.

Odvážnější styl vybalancujte přirozeným make-upem nebo vsaďte pouze na korektor a tvářenku. V každém případě ale nezapomeňte na svůj oblíbený parfém!

Foto: archiv firem

Zleva: Vzorovaná sukně, & Other Stories, 3730 Kč. Top s lodičkovým výstřihem, Arket, 1728 Kč. Baleríny, Massimo Dutti, 2699 Kč. Náušnice, Tatuum, 599 Kč. Kabelka, Tatuum, orientační cena 3000 Kč

Jaká je postava Sylvie Grateauové?

„Šatník Sylvie je jednoduše francouzsky chic. Její postava je velmi sebevědomá a mocná. Stojí za ní spisovatel Darren Star, který je i za úspěšným seriálem Sex ve městě. Je velmi důležité vidět v televizi ženy kolem šedesátky, které se cítí a vypadají tak, že jsou pořád ve hře. A přesně taková je postava Sylvie Grateauové. Nevystupuje jako babička nebo modelka, ale jako krásná žena s mocí, která je spokojená se svým věkem. Nebojí se sebevědomě ukázat kus kůže, která možná nevypadá jako ve dvaceti, ale je pořád krásná,“ říká Marylin Fitoussiová, návrhářka kostýmů seriálu Emily v Paříži pro Novinky.

Foto: Netflix

Marylin Fitoussiová

Do práce, na rande i na drink. Jednoduchou černou sukni stačí ozvláštnit zlatou halenkou nebo topem. Na podzim pak můžete navrstvit vestičku a přehodit lehký kabát.

Foto: archiv firem

Zleva: Kozačky, Massimo Dutti, 5999 Kč. Top, & Other Stories, 2480 Kč. Sukně, Marks & Spencer, 1199 Kč. Vesta, Marks & Spencer, 1799 Kč. Zlatá blůza, MaxMara Weekend, 7400 Kč

Foto: Netflix

Úspěšná, pracovitá a sexy, taková je Sylvie.

Trend, který zaujme? Pánské trenýrky v dámském podání

Móda a kosmetika
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám