Hlavní obsah

Exploze trendů z Kodaňského týdne módy

Kodaň, to nejsou jen kola, skořicoví šneci a Malá mořská víla. Hlavní město Dánska dnes platí za symbol technologií, novodobé architektury, umění i módy. Ostatně svědčí o tom i Kodaňský týden módy, který každý rok přináší pořádnou dávku inspirace. Jaké trendy přinesl letošní ročník (5.-9. srpna)?

Foto: Archiv značky Levi's

Denim je oblíbenou stálicí na týdnech módy.

Článek

Hlavní město Dánska se minulý týden opět zaplnilo milovníky módy, kteří s nadšením přenesli naživo do ulic poslední trendy, které ukázal Copenhagen Fashion Week SS25. A přestože designéři, novináři a influenceři přijeli obdivovat módu především na molech, neváhali sami ukázat, co je podle nich aktuální.

Od luxusu po nádech kovbojky

Kodaňský street style je proslulý jedinečnou kombinací barev, funkčnosti, udržitelnosti a nezaměnitelné elegance. Zdá se, že zdejší milovnice módy jsou při svém výběru uvolněnější a sahají po nositelnějších módních kouscích, než je tomu ve známějších módních metropolích.

Oproti minulosti už nesahají po neutrální barevné paletě, ale naopak oblékají výrazné barvy, které působí více autenticky a svobodně. Oblečení tak více odráží svou nositelku, a ne spolupráce s velkými módními domy.

V rámci letošní edice dominovalo hned několik trendů. Milovníky extravagance jistě potěší návrat transparentních materiálů a krajek. Trend, který nedává příliš prostoru fantazii, byl nejčastěji viděn v podobě sukní, šatů a topů. Spolu s rafinovanými kousky spodního prádla, ať už vykukujícího zpod průsvitných kousků, či odvážně nošenými jako svrchní část looku, šlo o nádherné a provokující kombinace.

Mezi stále se opakujícími se trendy nechyběl denim. Tentokrát ale nejčastěji v kombinaci s kovbojskými prvky, jako jsou pásky, klobouky či boty.

Síla kontrastů

Móda je o sebevyjádření, proto si navzdory trendům přijdou na své i milovnice minimalismu či „hlasitého“ luxusu.

Pro ty, jejichž vnitřní maximalista nejde udržet na uzdě, jsou tu potisky, nášivky, výrazné barvy a luxusní materiály. Jednoduše opak nenápadného. Tato móda klade důraz na výrazné siluety a doplňky. Praktické? Jednoduše nositelné? Ne. Tento trend je stvořený pro ty, kteří se nebojí přilákat pozornost.

V případě, že dáváte přednost jednoduššímu stylu, nikdy nezklame klasický či oversized oblek inspirovaný modelkou Hailey Bieberovou. Obleky jsou naprostou módní jistotou, pokud nevíte, po čem sáhnout, nebo se chcete cítit dobře a sebevědomě. Oblíbené je teď navíc kombinování obleků s pohodlnějšími a ležérnějšími kousky.

Přívěsky jsou znovu ve hře

Takzvané „charming bags“ jsou inspirované francouzskou herečkou a módní ikonou Jane Birkinovou a jejími zdobenými taškami. Perlové řetízky, plyšové hračky a zvířátka zdobily všechny tašky a kabelky, které byly během Kodaňského týdne módy k vidění. Pokud jde o tento trend, platí, že čím více, tím lépe!

Jednodílné plavky k moři i do baru

Móda a kosmetika

Celebrity přepisují pravidla těhotenské módy

Móda a kosmetika
Související témata:
Copenhagen Fashion Week (CPHFW)

Výběr článků

Načítám