Hlavní obsah

Elegantní a sofistikované módě neodzvonilo. Důkazem je přehlídka Ralpha Laurena

Ralph Lauren, jedna z ikon americké módy, představil svoji novou vizi pro nadcházející jarní a letní období 2025. Kolekce je oslavou jeho charakteristického módního stylu a čerpá inspiraci z amerického letoviska Hamptons. Na své si přijdou milovnice a milovníci nadčasového módního stylu a elegance.

Přehlídka Ralpha Laurena v New YorkuVideo: Reuters

Článek

Ralph Lauren odhalil svou kolekci pro jaro 2025 v průběhu speciální módní přehlídky, kterou uspořádal ve vesnici Bridgehampton nedaleko New Yorku, kterou považuje za svůj „domov daleko od domova“.

V rámci přehlídky byly představeny modely z kolekcí Ralph Lauren Collection, Purple Label a Polo Ralph Lauren řady pro muže, ženy a děti.

„Celé Hamptons je víc než jen místo na mapě. Je to přirozený svět nekonečné modré oblohy, oceánu, zelených polí a bílých plotů, rustikálnosti a elegance. Byl to pro mě vždy domov, moje útočiště a zdroj inspirace,“ uvedl Ralph Lauren pro agenturu Reuters.

V rámci přehlídky byly k vidění modelky oděné do klasických modelových siluet. Nechyběly bílé volné kalhoty do pasu, často v kombinaci s modrou košilí a béžovými doplňky, dále elegantní i romantické šaty, jež kontrastovaly s uvolněnějšími denimovými looky či modely v jezdeckém stylu, které ozvláštňovaly třásně a opasky s výraznou sponou.

O návrháři Ralphu Laurenovi

Ralph Lifshitz se narodil v roce 1939 v newyorském Bronxu. Vystudoval střední školu obchodu. Ještě jako náctiletý se potýkal ve škole s šikanou kvůli svému jménu, které v sobě obsahovalo anglické slovíčko shit (výkal). Rozhodl se proto vzdát se svého rodného příjmení, které odkazovalo ke kořenům, a přejmenoval se na americky znějícího Ralpha Laurena.

Po škole jeho kroky mířily do armády, kde se ale ohřál jen chvíli. Po návratu do New Yorku začal pracovat jako úředník ve společnosti Brooks Brothers. V té době se poprvé zúčastnil zápasu póla.

Svět vysoké společnosti ho doslova očaroval, rozhodl se tak založit si vlastní módní značku, která byla tímto sportem inspirovaná. Ostatně dnes již notoricky známý hráč póla se stal i logem pro jeho tehdy začínající firmu.

V jeho tvorbě se odráží historie i současnost Spojených států amerických. Jeho kolekce jsou často inspirovány Divokým západem, indiány, obdobím hospodářské krize, ale také érou zlatého Hollywoodu a atmosférou univerzit tzv. Břečťanové ligy (sportovního sdružení osmi elitních soukromých univerzit na severovýchodě USA).

Kromě dostupných kolekcí, které tvoří pod značkou Polo Ralph Lauren, navrhuje i luxusní róby pod vlastním jménem, které se často objevují na rudém koberci. Vedle módy se věnuje i výrobě parfémů a interiérovému designu.

Je velkým milovníkem aut a může se také pochlubit jednou z nejcennějších sbírek automobilů na světě.

Foto: Profimedia.cz

Návrhář Ralph Lauren, archivní foto

V pánské kolekci nechyběly klasické blazery, obleky na míru a rafinované košile vyvedené v odstínech modré a bílé, které napodobovaly odstíny pobřeží Long Islandu.

Kolekce Polo Ralph Lauren zářila živými barvami a výraznými vzory, které ctí legendární jezdeckou historii letoviska Hamptons.

Návrhář také představil nový typ luxusní kabelky s názvem „The Ralph“, která je inspirována jeho vášní pro auta.

Na mole nechyběly ostřílené modelky včetně Christy Turlingtonové a Naomi Campbellové. V prvních řadách pak zářily oblíbené hvězdy jako zpěvák Usher či herci Jude Law nebo Justin Theroux.

To nejlepší z Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku

Móda a kosmetika

Z módní influencerky zapálenou učitelkou

Osobnosti
Související témata:
Ralph Lauren

Výběr článků

Načítám