Hlavní obsah

Jídelna zařízená s prvky inspirovanými bambusem je ideální volbou pro milovníky asijské kuchyně

Milovníkům interiérů zařízených v přírodním duchu a asijské kuchyně možná přijde vhod inspirace bambusem v jídelnách. Tato ušlechtile štíhlá travina a její stébla dodají prostoru lehce exotického ducha, ale je jí vlastní i určitá uvolněnost a spojení s dalšími přírodními motivy. Jde také o ideální inspiraci pro zařízení jídelny či kuchyně v boho stylu.

Foto: Tapetenfabrik Rasch, Casa by JJ, Natural History Museum

Jídelna inspirovaná bambusem má punc boho stylu.

Článek

Bambus, rychle rostoucí travina a někdy mylně považovaný za dřevo, je oblíbený nejen pro svou lehkost a nenáročnost na pěstování, ale i pro své estetické půvaby. V interiéru i exteriéru, který má bambusové prvky, by neměl chybět ani skutečný živý bambus, ze kterého je možné vytvářet elegantní přírodní zástěny.

Foto: Home Luxe Co, Armac Martin

Úchytky připomínající kousky bambusu dodají kuchyni přírodního ducha.

Pokud chcete kuchyň oddělit od jídelny, pak volte subtilní paraván z bambusu. S jeho pomocí si snadno a rychle vytvoříte soukromé zákoutí určené pro nerušenou relaxaci, se kterou je použití bambusu neodmyslitelně spojeno.

Foto: Desenio, Sweetpea & Willow, Oka Uk

Nezapomeňte na dekorace s motivy bambusu a na skutečný nebo umělý bambus.

Nábytek z bambusu je celkem křehký, a proto se pro hodně vytížené jídelní prostory příliš nehodí. V nich volte spíš kousky s výpletem inspirovaným bambusem a ze skutečného bambusu uplatněte jen drobné doplňky.

Foto: Nedgis, Heavenly Homes and Gardens

Výhodou bambusu je, že působí vzdušným dojmem. Pokud se jím necháte inspirovat v oblasti svítidel nebo drobných stojánků, pak bude interiér působit lehčím dojmem.

Pokud chcete celkově změnit atmosféru jídelny nebo kuchyně, pak vyzkoušejte tapety s motivy bambusu v přírodních tónech nebo závěsy s tímto motivem. Mějte na paměti, že v menších interiérech je lepší volit drobnější motiv. Ve větších prostorách si můžete dovolit větší vzory.

Foto: Oka Uk, Rebecca Udall

Příbory s rukojeťmi z pravého bambusu nebo z jeho imitace se hodí ke stolování v přírodním stylu.

Pro servírování volte ideálně asijské ručně malované misky a doplňujte je příbory s rukojeťmi inspirovanými bambusem. Vhod přijdou zejména přírodní materiály a textilie, jako je len, bavlna nebo vlna. Vyhněte se naopak příliš minimalistickému designu. Volte spíš kousky s patinou v ležérním stylu.

Nadčasový retro nábytek od Jindřicha Halabaly je vystaven ve Vile Volman

Tipy a trendy

Související články

Výběr článků

Načítám