Hlavní obsah

Její tělo je takřka kompletně pokryto inkoustem. Nadto má 89 tělesných modifikací

Nejeden nadšenec do tetování by jistě potvrdil, že první kresba na těle nikdy není tou poslední. Ne každý však dojde do takového extrému jako šestatřicetiletá armádní veteránka Esperance Lumineska Fuerzinaová z amerického státu Connecticut. Její tělo je pokryto inkoustem z 99,98 procenta a kromě toho se pyšní 89 tělesnými modifikacemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Armádní veteránka má nejvíce tetování a tělesných modifikací na světě.Video: Reuters

Článek

První tetování si Fuerzinaová, která pochází z amerického města Bridgeport, nechala na těle vyobrazit ve 21 letech. Tělesnou modifikaci, tzv. split jazyka, poprvé podstoupila o pět let později.

Dnes má kromě kompletně potetovaného těla 15 podkožních implantátů (z toho pět v obličeji), řadu piercingů (18 v oblasti genitálií) a obě odstraněné bradavky. Inkoust má rovněž v jazyku, dásních či vnitřních stydkých pyscích.

Foto: Reuters

Esperance Lumineska Fuerzinaová v době, kdy její tělo ještě neobsahovalo žádný inkoust.

„Myslím, že je zřejmé, že se nesnažím dodržovat tradiční standardy krásy. Může to být osvobozující, ale také to může být vnímáno negativně, neboť tomu mnozí lidé nerozumí,“ sdělila Guinnessově knize rekordů výstřední Američanka.

Fuerzinaová, která pochází z armádní rodiny a sama v armádě v oblasti lékařství působila, se díky svým úpravám na těle nyní pyšní dvěma světovými rekordy - nejvíce tetování na těle a nejvíce tělesných modifikací (oba v ženské kategorii).

Foto: Reuters

Dnes je na jejím těle těžké najít místo, které není potetované.

„Je mi ctí a zároveň jsem překvapena, že jsem vstoupila do rodiny Guinnessových rekordů. Jako dítě jsem tuto knihu a držitele světových rekordů obdivovala a teď jsem uchvácena, že jsem její součástí. Jsem za to velmi vděčná,“ svěřila se v narážce na skutečnost, že se objeví v nejnovějším vydání knihy, které vyjde v září.

Nejvíce potetovaným mužem na světě je podle Guinnessovy knihy rekordů Lucky Diamond Rich z Austrálie a největší množství tělesných modifikací v mužské kategorii (516) má Němec Rolf Buchholz.

Anketa

Máte tetování?
Ano, ale jen jedno.
6,9 %
Ano, pár jich mám.
6,7 %
Hned několik a hodlám s nimi pokračovat.
3 %
Ne, ale plánuju ho.
3,5 %
Ne, to není nic pro mě.
79,9 %
Celkem hlasovalo 27360 čtenářů.

Brit si nechal vytetovat jméno své dcery. 667krát

Lifestyle

Výběr článků

Načítám