Článek
Malý podnik, nacházející se jen pár kroků od Times Square, provozuje šéfkuchař Chris Bleidorn společně se svou partnerkou Aarti Shettyovou. Duo stojí rovněž za restaurací Birdsong v San Francisku, která se pyšní dvěma michelinskými hvězdami.
Birdbox, jehož hlavní položkou v menu je pokrm s názvem Claude the Claw, otevřel teprve v červenci, od té doby už na sebe ovšem stihl strhnout veškerou pozornost. Zasloužil se o to právě zmíněný pokrm, který zaujme na první pohled - jde o chicken burger obsahující nejenom kuřecí čtvrtku, ale i celý pařát.
Influencers crow over Claude the Claw, 'the craziest chicken sandwich I've ever had in my life'
— Fearless45 (@Fearless45Trump) September 26, 2024
Fried chicken sandwich with claw intact sends social media into a food frenzy https://t.co/2p4RADFjAQ #FoxNews
„Dávám deset a půl z deseti. Je to nejšílenější kuře, které jsem kdy jedl. Je jiné, je to cool, když pařát trčí ven,“ okomentoval pokrm pro Fox News Jackson Estrin, návštěvník ze San Diega. Byl tak jedním z mnoha, kteří neváhají vystát frontu, aby jedinečný burger ochutnali.
Známka kvality
Nejde přitom jen o samotný pařát, co dělá pokrm výjimečným. Jak popsal food influencer Jack Goldburg, příprava trvá sedm dní a jde o „rafinovaný proces“. Kuře se nejprve naloží do solného láku, po dobu pěti dní se marinuje v podmáslí s curry, následně se dvakrát osmaží, pokape kořeněným kachním tukem a podává se se dvěma druhy domácí majonézy.
Jakkoliv zvláštně může Claude the Claw vypadat, podle Birdboxu je pařát zárukou kvality kuřete. „Hlavy a pařáty z průmyslového chovu drůbeže jsou často otlučené a musí být před prodejem v celku odstraněny. Claude the Claw je na první pohled možná zastrašující, ale je naším zdrojem jistoty a ukazatelem kvality,“ píše podnik na svém webu.