Hlavní obsah

Je libo burger s kuřecím pařátem? Je to známka kvality, tvrdí newyorská restaurace

Velmi nevšední položku má ve svém menu restaurace Birdbox v New Yorku. Podnik provozovaný šéfkuchařem se dvěma michelinskými hvězdami nabízí burger, z něhož trčí kuřecí pařát. Asi se příliš nelze divit tomu, že pokrm, který budí vášně, se velice rychle stal virálním na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Newyorský podnik prodává burgery s kuřecím pařátem (ilustrační foto).

Článek

Malý podnik, nacházející se jen pár kroků od Times Square, provozuje šéfkuchař Chris Bleidorn společně se svou partnerkou Aarti Shettyovou. Duo stojí rovněž za restaurací Birdsong v San Francisku, která se pyšní dvěma michelinskými hvězdami.

Birdbox, jehož hlavní položkou v menu je pokrm s názvem Claude the Claw, otevřel teprve v červenci, od té doby už na sebe ovšem stihl strhnout veškerou pozornost. Zasloužil se o to právě zmíněný pokrm, který zaujme na první pohled - jde o chicken burger obsahující nejenom kuřecí čtvrtku, ale i celý pařát.

„Dávám deset a půl z deseti. Je to nejšílenější kuře, které jsem kdy jedl. Je jiné, je to cool, když pařát trčí ven,“ okomentoval pokrm pro Fox News Jackson Estrin, návštěvník ze San Diega. Byl tak jedním z mnoha, kteří neváhají vystát frontu, aby jedinečný burger ochutnali.

Známka kvality

Nejde přitom jen o samotný pařát, co dělá pokrm výjimečným. Jak popsal food influencer Jack Goldburg, příprava trvá sedm dní a jde o „rafinovaný proces“. Kuře se nejprve naloží do solného láku, po dobu pěti dní se marinuje v podmáslí s curry, následně se dvakrát osmaží, pokape kořeněným kachním tukem a podává se se dvěma druhy domácí majonézy.

Jakkoliv zvláštně může Claude the Claw vypadat, podle Birdboxu je pařát zárukou kvality kuřete. „Hlavy a pařáty z průmyslového chovu drůbeže jsou často otlučené a musí být před prodejem v celku odstraněny. Claude the Claw je na první pohled možná zastrašující, ale je naším zdrojem jistoty a ukazatelem kvality,“ píše podnik na svém webu.

Anketa

Ochutnali byste burger s kuřecím pařátem?
Jednoznačně, vypadá skvěle!
36,2 %
Možná...
6,9 %
V žádném případě!
56,9 %
Celkem hlasovalo 362 čtenářů.

Býčí genitálie v polévce měly úspěch, nový pokrm thajské restaurace je podobně kuriózní

Lifestyle

Výběr článků

Načítám