Hlavní obsah

Jako prvního mazlíčka si v 16 letech pořídil lva. Náš vztah je nepopsatelný, říká

Libyjec Abdel Fattah Al-Saadi se zhlédl v chovu šelem, svého prvního lva si přitom pořídil už v pouhých 16 letech. Agentura Reuters poskytla záběry, na nichž si muž z hlavního libyjského města Tripolisu hraje s dospívajícím lvem na zahradě.

Libyjec chová doma šelmy jako své mazlíčky Video: Reuters

Článek

Jak sám Al-Saadi přiznává, jde o poměrně nebezpečný koníček. Jedním dechem ale dodává, že lvi jsou k lidem soucitní a rozhoduje prý to, jak se s nimi zachází, když vyrůstají. „Když má šelma pět, šest měsíců, nejsou s ní potíže. Ty přicházejí ve věku zhruba 1,5 let,“ vysvětlil agentuře Reuters.

„Udělal jsem vše pro to, abychom měli dobré pouto. Kdykoliv přijdu, vítá mě. Máme spolu skvělý vztah,“ říká Libyjec, jenž neskrývá, že je k podobným kouskům, které předvádí na videu, zapotřebí jistá dávka kuráže. O to víc, když jeho lev už dospěl do věku, kdy jakýkoliv nekontrolovatelný útok může být fatální.

Foto: Reuters

Dospívající lev je pro něj vším

Kolik zvířat Abdel Fattah Al-Saadi celkem vlastní, agentuře Reuters neprozradil. Jeden a půl roku starý lev je pro něj ale aktuálně zcela očividně vším. „Většinu času tráví se mnou. Jíme spolu, sprchuju ho, a dokonce s námi spí v domě. Máme úžasný vztah, je to něco nepopsatelného,“ rozplývá se mladý chovatel šelem.

Karlos Vémola: Když mám večer špatnou náladu, jdu ke lvům a spím s nimi

Lifestyle
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám