Hlavní obsah

Jako na běžícím pásu. Britský řezník vyrobil za minutu rekordní množství klobás

Devětačtyřicetiletý Gavin Reynolds z anglické vesnice Clifton v hrabství Bedfordshire překonal rekord v počtu vyrobených klobás za jednu minutu. Během krátkého časového limitu jich zhotovil přes osmdesát. Video poskytla agentura AP.

Britský řezník vyrobil za minutu rekordní množství klobásVideo: Reuters

Článek

„Uzeniny vyrábím už přes 30 let. Když jsem slyšel o tomto rekordu, řekl jsem si, že bych ho mohl překonat. Zkusil jsem si pár cvičných kol, a když jsem se dostal na číslo 80, uvěřil jsem, že to zvládnu. A pak jsem dílo dokonal,“ usmívá se novopečený rekordman.

Při lednovém pokusu se mu podařilo zhotovit celkem 83 klobás Lincolnshire, tedy o pět víc než jeho předchůdce z Irska. V květnu pak byl Reynoldsův rekord zpečetěn, neboť obdržel oficiální certifikát. „Je to fantastické. Ještě pořád to vstřebávám, protože jsem si nikdy nemyslel, že budu součástí Guinnessovy knihy rekordů,“ pokračuje zručný řezník.

Foto: AP

Gavin Reynolds už 24 let provozuje malé řeznictví ve vesnici Clifton

K podobnému počinu jsou podle něj zapotřebí léta tréninku. „Začínal jsem už v mládí, řeznictví mám v krvi, neboť můj děda i otec byli rovněž řezníci. Řekl bych, že za rok vyrobím nějakých 50 tisíc klobás,“ vysvětluje Reynolds, který už 24 let provozuje malé řeznictví ve vesnici, kde žije.

Aby byl jeho rekord uznán, musely mít klobásy po naplnění minimální délku čtyři palce (10,16 centimetru). „Certifikát řádně pověsím do obchodu, aby ho každý viděl. Je hezké mít něco takového ve vesnici,“ uzavírá spokojeně.

Řeznice z Moravy sklízí úspěchy na druhém konci světa. Lidé ji poznávají na ulici

Lifestyle

Výběr článků

Načítám