Článek
„Uzeniny vyrábím už přes 30 let. Když jsem slyšel o tomto rekordu, řekl jsem si, že bych ho mohl překonat. Zkusil jsem si pár cvičných kol, a když jsem se dostal na číslo 80, uvěřil jsem, že to zvládnu. A pak jsem dílo dokonal,“ usmívá se novopečený rekordman.
Při lednovém pokusu se mu podařilo zhotovit celkem 83 klobás Lincolnshire, tedy o pět víc než jeho předchůdce z Irska. V květnu pak byl Reynoldsův rekord zpečetěn, neboť obdržel oficiální certifikát. „Je to fantastické. Ještě pořád to vstřebávám, protože jsem si nikdy nemyslel, že budu součástí Guinnessovy knihy rekordů,“ pokračuje zručný řezník.
K podobnému počinu jsou podle něj zapotřebí léta tréninku. „Začínal jsem už v mládí, řeznictví mám v krvi, neboť můj děda i otec byli rovněž řezníci. Řekl bych, že za rok vyrobím nějakých 50 tisíc klobás,“ vysvětluje Reynolds, který už 24 let provozuje malé řeznictví ve vesnici, kde žije.
Aby byl jeho rekord uznán, musely mít klobásy po naplnění minimální délku čtyři palce (10,16 centimetru). „Certifikát řádně pověsím do obchodu, aby ho každý viděl. Je hezké mít něco takového ve vesnici,“ uzavírá spokojeně.