Hlavní obsah

Jako malá chtěla být zednicí. Po vysoké škole si dětský sen splnila

Asi každé dítě má vysněné zaměstnání, ale už málokterému vydrží do dospělosti. Emily Leachová z britského hrabství South Yorkshire je výjimkou, navzdory studiu veterinářství se dala na zedničinu, kterou si jako malá vysnila. A práci v oboru, kde by ženu jeden pohledal, si nemůže vynachválit.

Pětadvacetiletá Britka pracuje jako zednice.Video: AP

Článek

„Lidé říkají, že jsem příliš hezká na to, abych byla zedníkem. Nebo říkají, že jsem nejhezčí zedník, jakého kdy viděli. Ve skutečnosti to nepovažuju za kompliment, neboť stereotypní zedníci jsou grizzly muži,“ svěřila se pětadvacetiletá Angličanka z Barnsley agentuře AP.

Leachová chtěla být zednicí odmalička, i přesto se ale rozhodla jít na univerzitu, kde studovala veterinářství. K myšlence se vrátila až po úspěšném dokončení studia, kdy si začala plnit svůj dětský sen.

Ačkoliv na učňovské pozici dělala rázem přesně to, co vždycky chtěla, okolí ji odrazovalo. „Zajímalo mě to odmalička, ale samozřejmě jak všichni víme, v tomto odvětví nejsou takřka žádné ženy,“ uvedla s tím, že jí množství lidí říkalo, že se k ní takové povolání nehodí.

Foto: AP

Emily Leachová při práci

„Řekla jsem si ale, že chci být šťastná. A k tomu jsem potřebovala práci, která mě baví. Tak jsem se přihlásila a jsem tady,“ pokračovala s úsměvem Leachová, která se nenechala nikým odradit a nyní si užívá to, co si v minulosti vysnila.

„Je to opravdu těžká práce, ale naprosto ji miluji. Nikdy bych nedokázala vstát a dělat, co dělám, kdybych to neměla ráda,“ sdělila Angličanka, která se čas od času stále setkává s nevhodnými komentáři, především pak v online prostředí.

„Na internetu dostávám spoustu komentářů, kde mi lidé říkají, že nejsem pro tuto práci dost silná nebo že se mám vrátit do kuchyně a připravit si sendvič. Na takové věci musíte mít hroší kůži,“ uzavírá s tím, že je nebere příliš vážně.

Anketa

Děláte práci, kterou jste si jako dítě vysnili?
Ano, mám to štěstí.
35,2 %
Ne, věnuji se něčemu zcela odlišnému.
64,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1950 čtenářů.

Chlapi na mě zírají, ale neměnila bych, říká devatenáctiletá jeřábnice

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám