Hlavní obsah

Ind překonal světový rekord v psaní na klávesnici na čas. Nosem

Čtyřiačtyřicetiletý Vinod Kumar Chaudhary překonal svůj vlastní rekord v psaní na klávesnici na čas nosem. Celou abecedu se mu podařilo naťukat za 25,66 sekundy. O jeho počinu informovala Guinnessova kniha rekordů.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Indický rekordman Vinod Kumar Chaudhary

Článek

Chaudhary je v nevšední disciplíně mistrem, prvně rekord v psaní nosem vytvořil loni s časem 27,80 sekundy. Ještě ten samý rok ale čas vylepšil na 26,73 sekundy. A nyní je jeho rekordní čas ještě o zhruba jednu sekundu rychlejší.

Aby byl rekord uznán, musel Ind napsat všech 26 písmen latinské abecedy na klasické QWERTY klávesnici. Mezi jednotlivými písmeny musela být mezera. Ind přiznal, že se mu během tréninku mnohokrát stalo, že se mu zatočila hlava a měl mžitky před očima.

Chaudhary drží rovněž světový rekord v nejrychlejším psaní na klávesnici jednou rukou (stejná pravidla s abecedou) s časem 5,36 sekundy a v nejrychlejším psaní s rukama za zády (6,78 sekundy).

„Mojí profesí je psaní, a tak mě napadlo vytvořit v tomto odvětví rekord. Tato aktivita propojuje moji vášeň a mé živobytí,“ svěřil se Guinnessově knize rekordů Vinod Kumar Chaudhary, který pracuje v počítačovém průmyslu.

„Věřím, že bez ohledu na to, kolika problémům člověk v životě čelí, musí si udržet svoji vášeň až na věčnost,“ dodal s tím, že za vytvořením světového rekordu stojí dlouhé hodiny tréninku, každodenní meditace a pozitivní myšlení.

Angličan se v 18. století pyšnil 19centimetrovým nosem. Rekord drží dodnes

Lifestyle

Výběr článků

Načítám