Hlavní obsah

Hollywoodský chodník slávy má hvězdu s prvním superhrdinou

Hollywoodský chodník slávy na Hollywood Boulevard a Vine Street v Los Angeles v USA má novou hvězdu. Patří proslulé komiksové postavě Batmanovi. Ačkoli pěticípou hvězdu zde nemusí mít pouze žijící osoby, ale i fiktivní postavy, Batman je prvním superhrdinou, který toto vyznamenání získal.

Batman se jako první superhrdina dočkal hvězdy na chodníku slávy v HollywooduVideo: Reuters

Článek

Hvězda ikonické komiksové a filmové postavy byla odhalena v Los Angeles 26. září. Nachází se příznačně přímo před muzeem Guinnessovy knihy rekordů. Na místě byl i zástupce zmíněné organizace Michael Empric, který prvenství oficiálně posvětil.

„Batman je jednou z našich nejznámějších a nejoblíbenějších ikon, takže mě nepřekvapuje, že byl oceněn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy,“ uvedl šéfredaktor Guinnessovy knihy rekordů Craig Glenday.

„Tento úspěch také vypovídá o silném a rostoucím vlivu, který mají komiksy na populární kulturu. Jen málo superhrdinů mělo tak dlouhodobý vliv na komiksy, grafické romány, televizní pořady a filmy,“ dodal.

Foto: Reuters

Batman a jeho hvězda na chodníku slávy v Los Angeles

Skoro 3000 hvězd

Batmanova hvězda je v pořadí 2790., která byla na proslulém chodníku slávy odhalena. Jde o místo, které oceňuje největší osobnosti v televizním, filmovém a hudebním průmyslu.

„Fanoušci z celého světa budou nadšeni, když se dozvědí, že Batman má svou hvězdu vedle hvězd televizního Batmana Adama Westa a spolutvůrce Batmana Boba Kanea,“ sdělila producentka hollywoodského chodníku slávy Ana Martinezová.

Batmana Kane stvořil společně s Billem Fingerem pro vydavatelství DC Comics. Poprvé se postava objevila v roce 1939 v komiksové knize Detective Comics #27. Od té doby zářila v bezpoočtu dalších komiksů, televizních pořadů a filmů.

Superhrdinu ztvárnily hvězdy jako Michael Keaton, George Clooney, Ben Affleck či Robert Pattinson.

RECENZE: Další Gotham, který funguje i bez Batmana. Colin Farrell v kůži Tučňáka útočí na seriál roku

TV a streaming

Třikrát týdně se převléká do kostýmu známého superhrdiny a toulá se po městě

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám