Hlavní obsah

Do londýnské hospůdky suchou nohou nevkročíte. Obslouží vás v holinkách

Zahrádku hospody White Cross v londýnské čtvrti Richmond několikrát do měsíce vlivem přílivu pohltí voda. Přesto nedostatkem hostů netrpí, naopak. Mnozí si na popíjení v zaplaveném prostředí zvykli a pro jiné jde o lákadlo, na které jen tak někde nenarazí.

Londýnskou hospodu na břehu Temže pravidelně pohlcuje voda Video: Reuters

Článek

Podnik na břehu řeky Temže má dlouhou historii. Jak uvádějí jeho webové stránky, budova byla postavena už v roce 1740 a přestavěna roku 1838. Piva z vyhlášeného britského pivovaru Young’s jsou tu pak k dostání od roku 1869.

Tradice však není jediným lákadlem hospody. Mnozí ji vyhledávají především pro ojedinělý zážitek, který tu lze zažít několikrát do měsíce - užít si drink na zahrádce, která je zčásti zaplavená vodou z přilehlé řeky Temže.

Jak uvádí server Secret London, když přijde příliv, voda se postupně začne plazit přes chodník a nakonec pohltí celou pivní zahrádku. Jde přitom o pravidelný proces, který nastává třikrát až čtyřikrát do měsíce. Podle místních štamgastů se však na zahrádku dostane určitá část vody skoro každý den.

Foto: Reuters

Voda na zahrádce je v podniku běžným jevem.

Ve White Cross se tomu ovšem nijak zabránit nesnaží, namísto toho se rozhodli žít v souladu s přírodou a učinit z nedostatku přednost. Jakmile voda vnikne do prostor zahrádky, personál si nazuje holínky a pokračuje v práci, jako by se nic závratného nestalo.

Obuv k ochraně před vodou je přitom k dispozici i zákazníkům, jak je ale ze záběrů z podniku patrné, většina hostů si vystačí s vyhrnutými nohavicemi. A nijak zvlášť je to neobtěžuje, což je v souladu se slovy na webových stránkách podniku: „Voda sice stoupá, ale ne tak rychle jako skvělá nálada na zahrádce.“

Jeremy Clarkson si otevřel v Anglii podnik, 300 lidí stálo ve frontě hodiny

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám