Hlavní obsah

Chcete mít doma letní atmosféru po celý rok? Nechte své stěny rozkvést

Ten, kdo miluje léto a netěší se na chladnější počasí, může si náladu teplých měsíců zachovat v interiéru nastálo. Stačí k tomu vhodně zvolit dekorativní motivy lučního kvítí a aplikovat je na stěny jednotlivých místností. Prim budou hrát na tapetách, plakátech i samolepkách.

Foto: Bobbi Beck, Mindthegap

Rozkvetlé stěny s motivy lučního kvítí oživí obýváky, dětské pokoje i ložnice.

Článek

K létu bezpochyby patří slunce, voda, teplý písek i luční kvítí. A právě to můžete v interiéru uplatnit coby dominantní motiv, který vám umožní zachovat v interiéru letní atmosféru o trochu déle.

Luční kvítí je letos velmi trendy. Neodmyslitelně totiž patří k boho stylu, který je v našich domácnostech v posledních letech hodně oblíbený. Je mu vlastní uvolněnost a nenucenost. Halabala natrhané květiny na louce k němu patří.

Foto: Desenio, Ink & Drop

Pokud rádi obměňujete dekorace, pak vsaďte na plakáty s motivy lučního kvítí.

Když budete chtít, aby měly květinové motivy soudobého ducha, kombinujte je s přízdobou z eukalyptu a stébel trávy. Ty jsou totiž v současném floristickém světě hitem.

Foto: Sophie Allport, Decorum Tiles

Kuchyně a jídelny zpestří závěsy nebo dlaždice s motivy drobných květů.

Motivy lučního kvítí by měly působit něžným a jemným dojmem. Vyhněte se rozměrným motivům a příliš výrazným barvám. Velké motivy si můžete dovolit jen v opravdu prostorných interiérech. Menší pokoje by taková výzdoba opticky zmenšovala.

Foto: Studio Le Cocq, Mindthegap

Motiv květin na tapetách rozzáří všední interiéry.

Vězte, že méně je někdy více. Květiny by měly mít spíš drobnější charakter. Dominantní barvou celého motivu by měla být sytě zelená barva trávy, ze které luční květy tu a tam vykukují. Aby prostor nepůsobil temným dojmem, volte spíš světlejší barvy. Stěny by měly působit vesele a pozitivně.

Foto: Lights4fun, Ella James

Stěny můžete oživit i věnci s umělým lučním kvítím.

Parádu udělají motivy čekanky, třezalky, hvozdíku, jitrocele, silenky, chrpy, jetelu, kopretin, hadince, řebříčku, slézu, zvonků i máků. Ideální je volit takovou dekoraci či tapetu, na které je zastoupena celá plejáda druhů rostlin, a tedy i barev.

Motivy lodí, plachetnic a parníků vnesou do interiéru svěží prázdninovou atmosféru

Tipy a trendy

Související články

Výběr článků

Načítám