Hlavní obsah

Chcete, aby interiér působil něžným dojmem? Nezapomeňte na stuhy a mašle

Motiv stuh a mašlí dovede dodat interiéru téměř okamžitě upravenějšího, útulnějšího a něžnějšího ducha. Nechte se inspirovat mašlemi a stuhami, které přijdou vhod do dívčích a dámských pokojů.

Foto: Lime Lace, Desenio, Annabel James, Koket

Motiv mašlí a stuh je neodmyslitelně spojen s Francií.

Článek

Ne každému se líbí strohé, minimalistické až brutalistní soudobé interiéry, plné chladných materiálů a nevýrazných barev. Pokud patříte mezi ty, kteří si potrpí na domácky působící prostory a máte rádi něžné dekorace, pak právě motiv mašlí může být pro vás dobrým tipem na zútulnění interiéru.

Foto: Molly Mahon, Handmade in Britain

Mašle dodají interiéru na útulnosti.

Mašle a stuhy jsou neodmyslitelně spojené se slavením svátků, s výjimečnými událostmi a s dárky. Pokud je tak v interiéru uplatníte, automaticky mu dodáte trochu slavnostnějšího ducha.

Pokud nechcete, aby prostor působil kýčovitě a přeslazeně, pak to s mašlemi úplně nepřehánějte a volte je jen jako drobné dekorace.

Foto: Meri Meri

V interiéru můžete uplatnit girlandy z mašlí.

Popularita tohoto detailu je nadčasová. Mašle se také skvěle hodí jako dekorace na chalupy, kde budou působit lehce staromilsky a dodají prostoru tradičnější vzhled. Mohou zdobit nejen závěsy, ložní prádlo a prostírání, ale i talíře, hrnky a šálky.

Foto: Talking Tables

Svítící mašle dobře ozdobí dívčí i dámské oslavy.

Mějte na paměti, že drobnější motivy mají schopnost prostor opticky zvětšovat a ty větší naopak zmenšovat. Pokud tedy budete dekorovat malý, tmavší a stísněný interiér, volte jemnější a menší mašličky ve světlejších tónech. Velké mašle v tmavších barvách si pak můžete dovolit ve velkých místnostech, které jsou plné světla a slunce.

Foto: Meri Meri, French Bedroom

Na party se mohou hodit dekorativní označovače v podobě stuh. Mašle pak dodají slavnostnější charakter i ložnicím.

Mašle je rozhodně vhodné kombinovat s volánky a něžnými pastelovými barvami typu broskvová, levandulová, starorůžová nebo bleděmodrá. Dejte si také záležet na materiálu, ze kterého jsou stuhy či mašle vyrobené. Na podzim se bude skvěle hodit samet, v teplejších měsících pak zabodujete se saténem.

Když chcete vnést do ložnice romantického ducha, volte volánky

Tipy a trendy

Související články

Výběr článků

Načítám