Hlavní obsah

Britská penzistka oslavila 90. narozeniny projížďkou na harleyi

Stylově oslavila devadesáté narozeniny Angličanka Dorothy Millsová, která se nechala svézt farářem na motocyklu Harley-Davidson. Vyjížďka vedla okolo kostela, který je, jak sama říká, ústřední součástí jejího života. Záběry poskytla agentura Reuters.

Devadesátiletá Dorothy Millsová oslavila narozeniny na motorceVideo: Reuters

Článek

Millsová, která pochází z malé vesnice Stamford Bridge v anglickém hrabství Yorkshire, oslavila významný životní milník v neděli 4. srpna. Nejprve si oblékla koženou motorkářskou bundu a pak pomalu vyšplhala na zadní část motorky faráře Nigela Bensona.

„Než jsme vyjeli, trochu jsem se pomodlila. Pak jsem Nigelovi řekla, že příště pojedeme do Whitby na fish and chips. Tvrdil, že si nechá připravenou helmu, kterou jsem měla na hlavě. Všichni farníci byli venku a tleskali a jásali,“ uvedla spokojená Millsová.

Čerstvá devadesátnice se agentuře Reuters svěřila, že místní kostel hraje v jejím životě velmi důležitou roli. V St Mary’s Church byla pokřtěna, provdána, každou středu a neděli navštěvuje bohoslužbu a kromě toho je tady pochován i její manžel Bryan, jenž byl 40 let správcem kostela.

Foto: Reuters

Dorothy Millsová si jízdu na harleyi velmi užila.

V mládí na motorce sama jezdila

„Když jsme loni přivítali Nigela jako faráře, obdivovali jsme jeho harleye a maminka tehdy zavzpomínala, jak jezdila na začátku 50. let na motorce BSA do Scarborough. Máma je dobrá parťačka a vždy měla smysl pro humor,“ sdělila dcera oslavenkyně Vanessa Fitzpatricková.

Podporu měla seniorka u všech členů rodiny. Neteř Sarah Jennings-Woodová jí půjčila motorkářskou bundu a věnovala tričko značky Harley-Davidson. Rovněž devadesátiletý švagr Bryan Jennings pro změnu zavtipkoval, že příště dostane jako narozeninový dárek bungee jumping, přičemž sama Millsová by prý preferovala let helikoptérou.

Portugalský kněz dýdžejem. Náboženské písně mixuje s technem a má plné kluby

Lifestyle
Související témata:

Výběr článků

Načítám