Hlavní obsah

Angličan si ve 14 letech otevřel obchod se šipkami

Vlastní obchod se šipkami si otevřel teprve čtrnáctiletý Raymond Leese z anglického města Middlewich v hrabství Cheshire. V přesnostním sportu se zhlédl díky profesionálnímu hráči Lukeovi Littlerovi, který v pouhých 17 letech patří ke světové špičce. Rodiče syna podporují, pro účely podniku mu svěřili prostory bývalé rodinné hospody.

Čtrnáctiletý Brit si otevřel vlastní obchod se šipkamiVideo: AP

Článek

Raymondova podnikatelská cesta začala letos v únoru, kdy se rodičům s nápadem svěřil. Do sportu se zamiloval poté, co ho uchvátily Littlerovy neuvěřitelné výkony – mladý profesionální hráč z Anglie s přezdívkou The Nuke se dostal do finále World Darts Championship a poté zvítězil v Premier League.

„Spousta lidí o něm na začátku Premier League pochybovala, on jim ale ukázal, čeho je schopný,“ zmínil se pro agenturu AP o svém idolu Raymond Leese. „Hodně mě k otevření obchodu inspiroval. Je to jeden z mých největších hrdinů,“ dodal.

Čeho je schopný, nakonec ukázal i samotný Leese, který je ještě o tři roky mladší než zmíněný profesionální šipkař. Po souhlasu rodičů pod podmínkou, že bude zodpovědný za provoz, totiž v červnu otevřel obchod se šipkařským vybavením s názvem „Upstart Darts“.

Foto: AP

Raymond Leese ve svém obchodě se šipkami

„V našem okolí nejsou žádné obchody se šipkami, tak jsem se zeptal rodičů, jestli jeden neotevřeme,“ vysvětlil s tím, jak myšlenka na podnikání vznikla. „Obecně mě podporují, na druhou stranu je ale celkem šílené nechat 14leté dítě otevřít obchod se šipkami,“ zamyslel se.

Podnik vznikl v bývalé hospodě, kterou rodina v minulosti provozovala. „Máme velké zásoby vybavení. V sortimentu jsou čtyři různé značky šipek a rovněž prodáváme terče, tělíčka, letky, pouzdra, trička a další doplňky,“ vyjmenoval, co všechno v obchodě zákazníci najdou.

Motivace idolem

Raymondův otec Julian uvedl, že svého syna podpořil s radostí. „Lukeovi se podařilo dosáhnout svých cílů ve velmi mladém věku, což Raymonda motivovalo učinit totéž. A kdo ví, třeba máme doma nového Lukea Littlera,“ svěřil se.

Obchod se šipkami je v současné době otevřen pouze o víkendech, aby Raymond zvládal sladit jeho provoz se studiem. V podniku je možné si šipky rovněž zahrát, což hosté podle všeho velmi oceňují.

„Přicházejí nejrůznější lidé, jak mladí, tak starší. Rovněž začínáme trénovat děti a mládež od osmi do 18 let, přihlásilo se už několik jednotlivců,“ uzavřel mladý podnikatel.

Česko má obrovský problém. Mladí nevěří, že podnikání prospívá společnosti

Ekonomika
Související témata:

Výběr článků

Načítám