Článek
Třídenní soutěže se zúčastnilo celkem 174 pizzařů z Argentiny, Brazílie, Kolumbie, Kuby, Ekvádoru, Itálie, Uruguaye, Mexika, Panamy, Paraguaye, Peru, Senegalu, Švédska a Venezuely. Kromě těch nejlepších a nejvymazlenějších pizz ale zaujala především zmíněná freestyle akrobacie.
Příprava tradiční italské pochutiny, freestyle akrobacie s těstem i všechny ostatní disciplíny probíhaly před zraky návštěvníků i třicetičlenné poroty z řad šéfkuchařů, pizzařů, pekařů, novinářů a renomovaných osobností z gastronomie jak na místní, tak mezinárodní úrovni.
„Musím uznat, že jsem velmi šťastný. Nejde to jinak, když člověk vstoupí na pódium poté, co roky trénoval a tvrdě pracoval. Dostal jsem příležitost a získal první místo,“ netajil radost argentinský vítěz Maximiliano Mieres.