Hlavní obsah

Akrobacie s těstem. Pizzaři si to v Buenos Aires rozdali ve freestylu

Pizzaři ze 14 zemí se zúčastnili soutěže s názvem World Pizza Competitions v argentinském Buenos Aires. Jednou z kategorií byla i tzv. freestyle akrobacie, při které účastníci házeli těsto do vzduchu a předváděli s ním všemožné triky. Záběry z akce poskytla agentura AP.

Kuchaři předváděli akrobatické kousky s těstem na pizzu.Video: AP

Článek

Třídenní soutěže se zúčastnilo celkem 174 pizzařů z Argentiny, Brazílie, Kolumbie, Kuby, Ekvádoru, Itálie, Uruguaye, Mexika, Panamy, Paraguaye, Peru, Senegalu, Švédska a Venezuely. Kromě těch nejlepších a nejvymazlenějších pizz ale zaujala především zmíněná freestyle akrobacie.

Příprava tradiční italské pochutiny, freestyle akrobacie s těstem i všechny ostatní disciplíny probíhaly před zraky návštěvníků i třicetičlenné poroty z řad šéfkuchařů, pizzařů, pekařů, novinářů a renomovaných osobností z gastronomie jak na místní, tak mezinárodní úrovni.

„Musím uznat, že jsem velmi šťastný. Nejde to jinak, když člověk vstoupí na pódium poté, co roky trénoval a tvrdě pracoval. Dostal jsem příležitost a získal první místo,“ netajil radost argentinský vítěz Maximiliano Mieres.

Nejlepší město pro jedlíky je Neapol. Celkem uspělo šest evropských měst

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám