Hlavní obsah

Advokátka z Texasu má širší jazyk, než je hokejový puk

Nejširší ženský jazyk světa podle Guinnessovy knihy rekordů vlastní Brittany Lacayová z Texasu. Orgán americké advokátky měří v nejširším bodě 7,9 centimetru, a je tudíž širší než hokejový puk. Světový rekord v této kategorii překonala po dlouhých deseti letech.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Nejširší ženský jazyk světa měří necelých osm centimetrů.

Článek

Lacayová si dle svých slov byla vždycky vědoma, že má nestandardně široký jazyk. V dětství byl mezi členy její rodiny konec konců mnohdy předmětem mnoha žertů. I přesto ji však nikdy nenapadlo, že by díky němu mohla skončit v Guinnessově knize rekordů.

To se změnilo, když jí nejlepší kamarádka poslala video předchozí rekordmanky, Američanky Emily Schlenkerové, které Lacayovou přimělo si jazyk změřit.

Ind překonal světový rekord v psaní na klávesnici na čas. Nosem

Lifestyle

A dobře udělala, světový rekord překonala o 0,57 centimetru po dlouhých deseti letech. Její chlouba je ve skutečnosti o 2,5 centimetru širší než delší, pakliže je délka jazyka měřena od jeho špičky ke středu horního rtu.

„Je to hezké a trochu legrační,“ svěřila se čerstvá rekordmanka s tím, že lidé jsou jejím jazykem obvykle šokovaní, ale zároveň u nich převládá zvědavost. Na potkání se jím ale nechlubí, například kolegové v práci o něm prý dosud nevědí, což ale patrně nebude mít dlouhého trvání.

Pro doplnění, nejširší mužský jazyk má Američan Brian Thompson, měří 8,88 centimetru.

Nejdelší psí jazyk na světě má fenka Zoey

Koktejl

Výběr článků

Načítám