Hlavní obsah

Zemřela Shannen Dohertyová

Aktualizováno

Ve věku 53 let zemřela americká herečka Shannen Dohertyová, známá jako Brenda z legendárního seriálu Beverly Hills 90210. Podlehla rakovině, s níž už delší dobu bojovala, potvrdila v neděli její mluvčí.

Zemřela Shannen DohertyováVideo: Fox Network

Článek

„S těžkým srdcem potvrzuji úmrtí herečky Shannen Dohertyové. V sobotu 13. července prohrála po mnoha letech svůj boj s rakovinou,“ potvrdila dlouholetá publicistka Dohertyové Leslie Sloaneová v exkluzivním prohlášení pro magazín People.

„Oddaná dcera, sestra, teta a přítelkyně byla obklopena svými blízkými a také svým psem Bowiem. Rodina žádá o respektování soukromí, aby mohla v klidu truchlit,“ dodala Sloaneová.

Dohertyová se proslavila jako Brenda Walshová v seriálu Beverly Hills 90210, který měl premiéru v říjnu 1990 a běžel i na českých obrazovkách.

O své nemoci se herečka dozvěděla v roce 2015, kdy u ní lékaři zjistili rakovinu prsu. O pět let později oznámila, že choroba je už ve čtvrtém stadiu, které je metastatické. Opakovaně prodělala chemoterapii a ozařování. Loni oznámila, že se jí metastázy rozšířily do mozku a do kostí.

Foto: Profimedia.cz

Shannen Dohertyová

Brenda to nevzdá. Beverly Hills bude pokračovat i bez Luka Perryho

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám