Hlavní obsah

Zemřel Christopher Gerard Ciccone

Ve věku 63 let podlehl rakovině Christopher Gerard Ciccone, ceněný americký producent koncertních turné, režisér hudebních videí a umělec. Skonal 4. října v Michiganu. Byl mladším bratrem americké zpěvačky Madonny. Mnoho let s ní spolupracoval, ale v roce 2008 se jejich profesní cesty rozešly.

Foto: Facebook Ch. Cicconeho

Část své kariéry spojil Christopher Ciccone s kariérou své sestry Madonny.

Článek

Informaci o skonu Cicconeho přinesl list The Guardian. On a jeho sestra se spolu naučili tančit a snili o skvělé kariéře. Později se přestěhovali z Michiganu do New Yorku, kde Ciccone sestru v prvních letech její slávy doprovázel. Madonna k němu měla velmi blízko jak v soukromém, tak pracovním životě.

Jenže v roce 2008 vydal Ciccone kontroverzní knihu Life With My Sister Madonna, kvůli které se cesty sourozenců rozešly. V publikaci otevřeně psal o konfliktech a napjatých vztazích s Madonniným bývalým manželem Guyem Ritchiem.

V roce 2016 se prý vztah sourozenců zlepšil. Ciccone přiznal, že je hrdý na úspěchy své sestry. Ocenil její sílu a mimořádný vliv na kulturu. „Nemohl jsem na ni být víc hrdý. Je síla, se kterou je třeba počítat,“ řekl.

Historický koncert královny popu. Madonnu sledovalo 1,6 milionu fanoušků

Kultura

Ciccone se narodil 22. listopadu 1960. Svou profesionální kariéru začal jako tanečník ve skupině La Groupe de La Place Royal. V té době byl i tanečníkem Madonny. Později se stal uměleckým ředitelem světového turné Madonny Blond Ambition v roce 1990 a byl i ředitelem jejího turné The Girlie Show v roce 1993.

Mimo jiné režíroval videoklipy pro Dolly Parton či Tonyho Bennetta. V roce 2012 uvedl na trh řadu bot Ciccone Collection.

Kontroverzní hit Madonny propaguje film s vulgárním hrdinou

Film
Související témata:
Christopher Ciccone

Výběr článků

Načítám