Hlavní obsah

Začíná dražba Kemelových karikatur. Peníze pomohou lidem zasaženým povodněmi

Úderem šesté odpolední začne na webu Livebid dražba karikatur Miroslava Kemela. Autor kreseb, které se pravidelně objevují na Novinkách.cz a v deníku Právo, do ní tentokrát vložil jedenadvacet svých děl. Charitativní eAukce pomůže lidem postiženým povodněmi.

Foto: Milan Malíček, Novinky

Karikaturista a písničkář Miroslav Kemel

Článek

Výtvarník pořádá podobné akce opakovaně. V minulých letech jeho aukce na pomoc Ukrajině vynesly téměř milion korun.

„Tentokrát jsem se rozhodl podpořit lidi postižené letošními povodněmi. Lidé z postižených oblastí jsou vystaveni fyzické i duševní zátěži, kterou si my ani neumíme představit,“ zmiňuje Miroslav Kemel.

Foto: Miroslav Kemel

O tuto karikaturu je velký zájem v rámci limitování.

Dražit se budou výtisky na kartonu A3 s jeho podpisem. Autor je namaloval na tabletu, nepůjde tedy o klasické originály. Vyvolávací cena každé z jeho kreseb činí pět set korun. Může být ale vyšší.

Do aukce se šlo totiž zapojit v minulých dnech v rámci tzv. limitování. Zájemce k vybrané kresbě mohl přiřadit nejvyšší částku, za kterou by ji chtěl koupit, a pokud by ji konečná částka nepřesáhla, dílo by získal automaticky. Tak neváhejte, dražba začíná v 18:00 na Livebid.

Výtěžek aukce poputuje nadaci Člověk v tísni, která obětem povodní pomáhá. Partnerem sbírky je nadace Znesnáze21 a Novinky.cz.

Mirek Kemel točí album Mordyjé. Fanouškům, kteří pošlou příspěvek, nabízí dárky

Hudba

Mirek Kemel posílá na pomoc Ukrajině dalších 38 tisíc

Kultura
Související témata:

Výběr článků

Načítám