Hlavní obsah

Vydražte si Kemelovu karikaturu. Pomůžete lidem zasaženým povodněmi

Karikaturista Novinek a deníku Právo Miroslav Kemel po roce opět vydraží své kresby. Tentokrát jich bude dvacet jedna. Výtěžek aukce půjde na pomoc lidem, které zasáhly povodně. Výtvarník pořádá podobné akce pravidelně. V minulých letech jeho aukce na pomoc Ukrajině vynesly téměř milion korun.

Foto: Milan Malíček, Novinky

Kreslíř a písničkář Miroslav Kemel

Článek

„Rozhodl jsem se formou aukce kreseb publikovaných na Novinkách a v deníku Právo podpořit lidi postižené letošními povodněmi. Lidé z postižených oblastí jsou vystaveni fyzické i duševní zátěži, kterou si my ani neumíme představit,“ zmiňuje Miroslav Kemel.

A vzápětí pokračuje: „Aukce kreseb je pro mě nejjednodušší cestou, jak jim pomoci. Obdivuji všechny, kteří pomáhají jakýmkoli způsobem. Ať už pomáhají s úklidem na místě povodní, s organizací humanitární pomoci, nebo finančními dary.“

Co dokáže pobavit karikaturistu Miroslava Kemela?

Kultura

Aukce jeho kreseb se bude konat 14. října v 18:00 a vyvolávací cena každé činí pět set korun. Dražit se budou výtisky na kartonu A3 s jeho podpisem. Autor je namaloval na tabletu, nepůjde tedy o klasické originály.

Zájemci o ně nemusí čekat nutně na datum aukce samotné, jež proběhne na platformě Livebid.cz.

Foto: Miroslav Kemel, Novinky

Konečně budu mít čas si pustit svůj oblíbený film Tahle země není pro starý…

„Mohou bojovat už nyní, takzvaným limitováním. K vybrané kresbě v katalogu přiřadí nejvyšší částku, za kterou by ji chtěli koupit, a pokud ji konečná částka nepřesáhne, dílo získají automaticky. Pro milovníky dramatu pak určitě doporučujeme účast na samotné aukci, během které se jistě strhne velký boj,“ říká Martin Semerád, zakladatel aukčního portálu Livebid.cz.

Foto: Miroslav Kemel, Novinky

Ukrajinci vstoupili do Ruska? Zatraceně! Nechystali se vstoupit do NATO?

„Pokud je to ve vašich možnostech, prosím, podpořte oběti letošních povodní jakýmkoli způsobem. Třeba tím, že si koupíte některou z mých kreseb,“ doplňuje ho karikaturista.

Výtěžek aukce poputuje nadaci Člověk v tísni, která obětem povodní pomáhá. Partnerem sbírky je nadace Znesnáze21 a Novinky.cz.

Mirek Kemel točí album Mordyjé. Fanouškům, kteří pošlou příspěvek, nabízí dárky

Hudba

Putin, zvětšovatel území. Draží se Kemelovy karikatury pro Ukrajinu

Kultura

Výběr článků

Načítám