Článek
Jádrem knihy jsou recepty, ovšem doplňují je i další texty, v nichž se Lydia Lunch vyznává z lásky k jídlu. Píše, jak přišla ke svému pseudonymu, ale také útočí na spotřební společnost, která lidi zbavuje radosti z jídla, když jim nabízí zmrazené unifikované polotovary plné chemikálií.
Jen označení erotická kuchařka je trochu matoucí, i když jsou zmiňovaná jídla vhodná pro večery slibující vášeň, a dokonce jsou u receptů doplněny i vhodné nahrávky, které požitek z jídla umocní. Přesný je naopak podtitul Průvodce požitkářky, recepty na hluboce uspokojivá jídla.
Jádrem jsou recepty na jídla obvykle snadno připravitelná, většinou pálivá, mnohdy vegetariánská, ale ne vždy, protože Lydia Lunch jako správná gurmánka se masa nezříká.
Obavy, že by recepty nepřinášely chutná jídla, rozptyluje nejen to, jak ráda Lydia Lunch jí, ale hlavně to, že se na nich podílela Marcy Blusteinová, která po mnoho let zajišťovala catering pro filmové štáby a nedávno otevřela vlastní restauraci v Hollywoodu Eat This.
Lydia Lunch. Máš-li hlad, tak ho hlaď (Recepty na hluboce uspokojivá jídla)
Maťa 178 stran