Článek
Atmosféru připomněla Eva Tůmová, kamarádka Jany Werichové-Kvapilové, která v sedmdesátých letech pomáhala v Praze na Kampě u Werichů vařit. Představila dvacet hercových oblíbených jídel v publikaci Jan Werich – Moje oblíbené recepty.
Jan Werich měl podle ní na polici asi padesát kuchařek. Byly od jeho maminky, babičky, mámy manželky Zdeňky, kamarádů a také si nějaké koupil. Četl je prý jako beletrii.
Legendární byl Zdenčin sváteční šoulet ze dvou vykrmených sádelných hus, které byly po upečení vykostěny a rozsekány na kousky. V předvečer se namočil hrách, který se potom uvařil s propláchnutou rýží a kroupami. Po smíchání ve veliké míse se přidal utřený česnek. Po omaštění husím sádlem se vše na třicet až pětačtyřicet minut zapeklo v troubě a pak se nechalo vystydnout. Na desátou ráno se šoulet ohřál a podával.
Díky Museu Kampa a Nadaci Jana a Medy Mládkových mohla Eva Tůmová připomenout historii, která má své kouzlo. Werich byl podle ní schopen neuvěřitelných kombinací.