Hlavní obsah

Zemřela Kateřina Fričová

V sedmdesáti letech zemřela absolventka FAMU a někdejší šéfka programu České televize Kateřina Fričová. Smutnou zprávu přinesla ČT s tím, že jako vrcholová manažerka působila na podobných postech v dalších komerčních televizích, ale také v rozhlasu. Patřila k výrazným tvářím, které formovaly po roce 1989 přerod médií.

Foto: Petr Hloušek, Novinky

Kateřina Fričová

Článek

Fričová měla pověst ženy, která dokázala prosadit své názory a plány. Byla mimo jiné také pravou rukou Vladimíra Železného při rozjezdu TV Nova v roce 1993, následně přešla na Primu. Jako špičková manažerka působila rovněž v rozhlase, například v Evropě 2.

Nebála se svá rozhodnutí velmi zásadově bránit. Do střetu se kvůli reprízám jeho pořadu v ČT dostala před lety mimo jiné s Janem Krausem.

„Nejsem typ, který se nechá zastrašovat vyhrožováním, ani od pana Krause, ani od nikoho jiného. Strefovat se do České televize je jistě velmi zábavné, o to zábavnější, když jsou tvrzení opřena o neznalost fungování systému týdenních plánů,“ uvedla mimo jiné v roce 2009. V ČT jako programová ředitelka působila od roku 2007 do roku 2010.

I přesto, že prošla řadou médií, trvala na tom, že jejich fungování je v zásadě stejné. Usilují o kvalitní, pravidelný program a o to, aby získala diváky/posluchače.

Fričová vedle práce v médiích působila také na FAMU, kterou na začátku 80. let sama absolvovala. Následně nastoupila právě do ČT.

Kraus podlehl okurkové sezóně, řekla programová ředitelka ČT

Domácí

ČT bude denně vysílat tři hodiny z archívu

Kultura
Související témata:
Kateřina Fričová

Výběr článků

Načítám