Hlavní obsah

Zemřel herec James Darren

V 88 letech zemřel americký herec, zpěvák a režisér James Darren. Proslavily ho projekty určené mládeži. Prosadil se zejména v televizi, následně si vybudoval také slušnou hudební kariéru. O jeho skonu informoval média jeho syn Jim Moret s tím, že otec zemřel v pondělí v nemocnici Cedars-Sinai v Los Angeles.

Foto: Profimedia.cz

James Darren

Článek

„Byl velmi talentovaný,“ citoval Moreta mimo jiné web Variety. Pro The Hollywood Reporter dovysvětlil, že se otec měl podrobit operaci srdce, jenže lékaři nakonec vyhodnotili, že by byl zákrok příliš riskantní.

Poslali jej tedy domů, nicméně jeho zdravotní stav se následně zhoršil a on musel zpět do nemocnice. „Vždycky jsem si myslel, že to zvládne,“ řekl k tomu dále jeho syn a dodal: „Byl tak v pohodě. Vždycky byl v pohodě.“

Seriálová hvězda

Pro většinu Američanů je Darren spojený se seriálem Gidget (1965), kde si zahrál surfaře Moondoggieho. Projekt mu ve velkém otevřel cestu na televizní obrazovky, kde se ovšem začal prosazovat už koncem 50. let.

Zahrál si následně v desítkách filmů a seriálů. Z těch novějších si ho lidé mohou pamatovat mimo jiné z T. J. Hooker (1982), Walker, Texas Ranger (1993), Melrose Place (1996), Beverly Hills 90210 (1997).

V roce 1998 oslovil novou generaci svých fanoušků jako Vic Fontaine, holografický zpěvák v seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět.

Diváci si mohou pamatovat i jeho hudbu. V roce 1961 nazpíval mimo jiné píseň Goodbye Cruel World. Celkově vydal čtrnáct alb.

Zemřela americká herečka Gena Rowlandsová

Kultura

Zemřel Karel Sýs

Knihy
Související témata:
James Darren

Související články

Zemřel Karel Sýs

V 78 letech zemřel spisovatel a předseda Unie českých spisovatelů Karel Sýs, umělec výrazně spjatý s komunistickým režimem před rokem 1989. Nicméně také...

Zemřela americká herečka Gena Rowlandsová

Ve věku 94 let zemřela americká herečka Gena Rowlandsová. Informuje o tom server TMZ a další americká média. Rowlandsovou proslavily některé role ve filmech...

Výběr článků

Načítám