Hlavní obsah

Záhady, humor za oponou i hledání klidu v duši. To vše bude v říjnu bojovat o vaši pozornost

Na podzim zaplavují streamovací platformy hektolitry nových filmů a seriálů. Říjnové premiéry rozhodně nadchnou, rozesmějí i překvapí. Na své si přijdou fanoušci luxusu, zákulisního humoru, příběhů ze sportovního prostředí i retro atmosféry. Podívejte se na upoutávky deseti vybraných titulů napříč platformami.

Foto: Disney+

Ukázka ze seriálu Doktor Odysea

Článek

Kde je Wanda?

Černohumorný osmidílný seriál vypráví příběh o pohřešované sedmnáctileté Wandě. Když v hledání dívky neuspěje několik měsíců policie, vrhnou se do pátrání její rodiče. A to po hlavě. Pomocí sledovacích a odposlouchávacích zařízení špehují lidi ze svého okolí a postupně zjišťují jedno tajemství za druhým.

Seriál vznikl v režii Christiana Dittera (Jak přežít single), Tobiho Baumanna a Christopha Klünkera. V hlavních rolích se představí Heike Makatschová (Láska nebeská) a Axel Stein (Velká španělská loupež).

Špionážní a humorný seriál je prvním německým titulem od společnosti Apple a najdete ho od 2. října na Apple TV+ nebo CANAL+.

Upoutávka seriálu Kde je Wanda?Video: Apple TV

Zatracená krvavá láska

Romantický thriller od studia A24 sleduje příběh Lou, vedoucí posilovny, která se zamiluje do kulturistky Jackie, projíždějící městem na soutěž v Las Vegas. Jejich vztah však začíná komplikovat Jackiina neústupná touha po úspěchu a Louin temný rodinný příběh, spojený s otcem, bývalým překupníkem zbraní, pro kterého Lou pracovala v minulosti.

Tady Vary přinesou vítězné filmy z Cannes

Film

Režii neonoirového snímku má na svědomí Rose Glassová, hlavních rolí se ujaly Kristen Stewardová a Katy O’Brianová.

Temnou romanci o svalech a žárlivosti s nádechem osmdesátek si můžete pustit od 2. října na KVIFF TV.

Upoutávka filmu Zatracená krvavá láskaVideo: A24

Srdcerváči (3. série)

Třetí řada úspěšného britského seriálu pro mladé, který je inspirovaný stejnojmennou sérií grafických románů od Alice Osemanové, se zaměří na vztah mezi Nickem a Charliem. Prim bude hrát první vyznání lásky a partnerská komunikace. Oba hrdinové se zároveň potkají s tlaky okolí i osobními krizemi, jako jsou například problémy s duševním zdravím.

Kromě ústřední dvojice se vrátí i ostatní postavy z předchozích sérií a zapojí se pár nových tváří, jako je Nickova teta Diane, kterou hraje Hayley Atwellová (Avengers: Endgame), a Charlieho terapeut Geoff, ztvárněný Eddiem Marsanem (Sherlock Holmes).

Nové díly dramatických Srdcerváčů jsou dostupné na Netflixu od 3. října.

Upoutávka seriálu Srdcerváči (3. řada)Video: Netflix

Franšíza

Šestidílný satirický seriál sleduje filmový štáb, který se snaží natočit snímek v rámci filmového vesmíru plného chaosu a nesmyslných pravidel. Tvůrci se potýkají s problémy, od bojů o kreativní kontrolu až po korporátní překážky. Vzniká tak mnoho prostoru pro temný humor a kritiku současného stavu filmového průmyslu.

Na projektu se podílejí tvůrci Sam Mendes (1917) a Armando Iannucci (Viceprezident(ka)). Hlavní role ztvárňují Billy Magnussen (Pozůstalí), Aya Cashová (Banda) a Himesh Patel (Yesterday). V seriálu se objeví také Richard E. Grant (Pán času) a Daniel Brühl (Hanebný pancharti).

Humorná série Franšíza bude mít premiéru 6. října na Maxu.

Upoutávka seriálu FranšízaVideo: HBO

La Máquina

Šestidílná minisérie o Estebanovi La Máquina Osunovi, stárnoucím boxerovi, který dostává poslední šanci na titul. Po ničivé prohře se ocitá na kariérním dně. Jeho manažer a blízký přítel Andy se ho snaží znovu postavit na nohy, aby se Esteban ještě jednou dostal na úplný vrchol. Oba ale čelí hrozbám z kriminálního podsvětí, které ohrožují nejen jejich profesionální dráhu, ale i jejich rodiny.

Strašidelný říjen je tady. Letošní halloweenské tituly působí temně a originálně

TV a streaming

Seriál má pod palcem tvůrce Marco Ramirez, který stojí například za seriálem The Defenders nebo The Twilight Zone. ​​V hlavních rolích se představí Gael García Bernal (Babel), Diego Luna (Andor) a Eiza Gonzálezová (Problém tří těles).

Série z drsného boxerského prostředí bude k dispozici od 9. října na Apple TV+ a CANAL+.

Upoutávka seriálu La MáquinaVideo: Hulu

Terapie pravdou (2. série)

Optimisticky laděný seriál bude pokračovat v příběhu terapeuta Jimmyho, který se po smrti své manželky snaží najít nový přístup k životu i práci tím, že otevřeně říká svým klientům, co si myslí.

Tím i nadále překračuje hranice běžné terapeutické praxe a způsobuje neobvyklé situace. Stejně jako v první sérii ani zde o terapii tak moc nepůjde. Jimmy bude řešit především vlastní vztahy, a to jak na pracovišti, tak doma s dospívající dcerou.

Hlavní roli ztvárňuje Jason Segel (Jak jsem poznal vaši matku). Chybět nebude opět ani Harrison Ford, který hraje jeho méně citlivého kolegu, a další oblíbené postavy z první série. Seriál kromě Jasona Segela vytvořil Bill Lawrence (Scrubs) a Brett Goldstein (Ted Lasso).

Dvanáct nových epizod příjemně oddechového seriálu bude vycházet od 16. října každý týden na Apple TV+ a CANAL+.

Upoutávka seriálu Terapie pravdouVideo: Apple TV

Spravedlnost

Temné polské kriminální drama vypráví o bývalém policistovi, který na začátku 90. let dostane šanci vyřešit komplikovaný zločin. Pokud se mu to povede, odčiní tak chyby ze své minulosti a bude se moct vrátit zpátky do práce. Jako pomocník přidělený mladé policistce pak odkrývá okolnosti bankovní loupeže, případ je ale mnohem složitější, než se zpočátku zdálo.

Kriminální film režírovaný Michałem Gazdou (Mastičkář) najdete od 16. října na Netflixu.

Upoutávka filmu Spravedlnost Video: Netflix

Kancl (Austrálie)

Australská verze známého britského mockumentárního seriálu Kancl (The Office) je už jeho třináctým přepracováním. Hlavní postavou je ale tentokrát žena, Hannah Howardová (Felicity Wardová). Ta je manažerkou balicí společnosti Flinley Craddick, která čelí rozhodnutí centrály uzavřít jejich pobočku a přesunout zaměstnance na práci z domova. Hannah se zoufale snaží udržet svůj pracovní tým pohromadě, a přichází proto s mnoha šílenými plány.

Premiéra všech osmi epizod komediálního seriálu proběhne 18. října 2024 na Prime Video.

Upoutávka seriálu Kancl (AU) Video: Prime Video

Rivalové

Osmidílný britský seriál je adaptací známého stejnojmenného románu Jilly Cooperové z roku 1988. Vypráví o smyšlené společenské elitě osmdesátých let, kdy se ve fiktivním anglickém hrabství Rutshire rozhodnou dva rivalové proniknout do krutého světa nezávislé televizní stanice Corinium.

V rolích rivalů se představí David Tennant (Pán času) a Alex Hassell (Jeho temné esence). Zahraje si zde třeba i Katherine Parkinsonová (Ajťáci) nebo Luke Pasqualino (Skins).

Všechny díly dramatického seriálu plného luxusu, detailů ze života smetánky a atmosféry osmdesátek budou dostupné od 18. října na platformě Disney+.

Upoutávka seriálu RivalovéVideo: Hulu

Doktor Odysea

Seriál o osmi dílech sleduje Maxe, který je novým palubním lékařem na luxusní výletní lodi. V malém týmu mediků tak musí řešit krize trochu jinak, než by tomu bylo na souši. Nepůjde nicméně jen o zachraňování zdravotnických krizí, ale též o osobní problémy, které personál i zbytek posádky lodi během plavby potkají.

Dramatický seriál od výkonného producenta Ryana Murphyho (Monstrum) s Joshuou Jacksonem (Dawsonův svět) a Donem Johnsonem (Nespoutaný Django) v hlavních rolích najdete od 24. října na Disney+.

Upoutávka seriálu Doktor OdyseaVideo: Disney+

A pokud se chcete bát, mrkněte také na 10 vybraných hororů a thrillerů. Těch nás v říjnu čeká, vzhledem k blížícím se Dušičkám, skutečně požehnaně.

Strašidelný říjen je tady. Letošní halloweenské tituly působí temně a originálně

TV a streaming

Výběr článků

Načítám