Hlavní obsah

Výběr z hroznů a z červnových premiér na streamovacích službách

Před začátkem prázdnin nám tvůrci připravili obsáhlou nabídku kvalitních titulů, abychom během případných deštivých letních dnů měli náhradní plán. Přinášíme vám výběr z červnových novinek, které rozhodně stojí za vaši pozornost. Na své si přijdou fanoušci fantasy a sci-fi, ale i humoru nebo dramatu.

Foto: Netflix

Novinky na streamovacích platformách

Článek

Tatér z Osvětimi

Šestidílná minisérie podle knižního bestselleru Tatér z Osvětimi od autorky Heather Morrisové. Příběh vypráví osud Laliho a Gity Sokolovových. Ti se během holocaustu za druhé světové války setkali jako vězni na půdě koncentračního tábora v Osvětimi.

Dva neznámé příběhy z Osvětimi

Kultura

Hlavní píseň k adaptaci nazpívala Barbra Streisandová a složil ji Hans Zimmer. V hlavních rolích se představí Anna Próchniaková (Oleg) a Jonah Hauer-King (Malá mořská víla). Série je ke zhlédnutí od 7. června na SkyShowtime.

Upoutávka k seriálu Tatér z Osvětimi Video: SkyShowtime

Zlatá devadesátá (2. řada)

Odpočinkový sitcomový seriál navazující na úspěšných osm sérií s názvem Zlatá sedmdesátá. Ty vycházely mezi lety 1998 a 2006 a proslavily třeba Ashtona Kutchera nebo Milu Kunisovou, kteří se oba na chvíli objevili v pár dílech první série. Že formát sitcomu dnes ještě může fungovat, ukázali tvůrci už první řadou. Druhou sérii Zlatých devadesátých najdete na Netflixu od 27. června.

Upoutávka k seriálu Zlatá devadesátá (2. řada)Video: Netflix

Nedostatek důkazů

Mysteriózní drama s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli. Příběh podle stejnojmenného románu Scotta Turowa z roku 1987 vypráví o muži, který je obviněn z vážného zločinu a jenž se nyní snaží obhájit svou nevinu. Uprostřed právních a morálních dilemat se rozplétají složité vztahy a skryté motivy, které vedou k nečekanému zvratu. Napínavý a temný kriminální seriál vychází od 14. června na Apple TV+.

Upoutávka k seriálu Nedostatek důkazůVideo: AppleTV

Banda (4. řada)

Jeden z nejdrsnějších seriálů se vrací se čtvrtou řadou. Banda je skupina lidí stojících proti superhrdinům. Ti se občas chovají spíše jako padouši a v boji neznají soucit ani bratra.

Seriál vzniklý na základě komiksu je známý pro svůj satirický pohled na kulturu celebrit a korporátní moc, ale také syrovostí a krví, kterých je v seriálu požehnaně. Čtvrtou sérii humorné a drsné Bandy s Butcherem a naproti stojícím Homelanderem si můžete pustit už 13. června na Prime Video.

Upoutávka k seriálu Banda (4. řada)Video: Prime Video

Starosta Kingstownu (3. řada)

Oblíbený seriál od tvůrce Yellowstonu nebo Krále Tulsy. Příběh zasazený do drsných kulis města Kingstown v Michiganu sleduje představitele moci, kteří se pohybují v nebezpečné krajině systémového rasismu, korupce a nerovnosti.

Rod draka odstartoval na HBO historickým prvenstvím

Kultura

Tentokrát se v Kingstownu prosadí ruská mafie, když všechny obyvatele města znervózní série smrtících výbuchů. Mike v podání Jeremyho Rennera se snaží udržovat mír a zároveň řešit problémy z vlastní pohnuté minulosti. Dramatický krimi thriller najdete na SkyShowtime od 6. června.

Upoutávka k seriálu Starosta Kingstownu (3. řada)Video: Paramount Plus

Tvrdá odplata

Akční film s temnou atmosférou a ženou jako hlavní postavou. Parkerová, která je členkou speciálních jednotek, se vrátí kvůli náhlé smrti svého otce do rodného města. Poté, co převezme rodinný bar, začne zjišťovat detaily z posledních dnů otcova života a odhalí tak postupně spiknutí místního násilnického gangu. Akční thriller s Jessicou Albou v hlavní roli najdete od 21. června na Netflixu.

Upoutávka k filmu Tvrdá odplata Video: Netflix

Rod Draka (2. řada)

Oblíbené fantasy ze světa Hry o Trůny a z pera George R. R. Martina. Tentokrát se kromě strategických manželství a podrazů očekává také velká bitva dvou znepřátelených rodů. Po jejich boku budou stát kromě jasných či překvapivých spojenců i majestátní draci. Osm epizod druhé série bude vycházet postupně od 17. června na Maxu.

Upoutávka k seriálu Rod draka (2. řada)Video: HBO Max

Akolytka

Další přírůstek do rozsáhlého světa Hvězdných válek. Po vcelku úspěšných seriálech Mandalorian, Andor nebo Ahsoka přichází další pokus, který to ovšem bere odjinud. Akolytka se odehrává během období Vrcholné republiky, tedy zhruba sto let před první filmovou epizodou.

Star Wars: Akolytka. Jediové jako lovná zvěř

TV a streaming

Seriál slibuje temnou atmosféru a kvalitní souboje v podání neokoukaných tváří. Hlavní role se chopila Amandla Stenbergová, která jakožto neznámá bojovnice kombinuje obě strany Síly. Akolytka vychází od 5. června na Disney+.

Upoutávka k seriálu AkolytkaVideo: Disney+

Černá Barbie

Dokument, který sbírá ocenění a pochvalné kritiky, vypráví o třech ženách afrického původu pracujících v minulosti pro firmu Mattel a pohlíží na fenomén Barbie ze zcela nového úhlu.

Téma ikonické panenky se po loňském filmovém hitu stále těší velké oblibě, cesta do jejích počátků a pohled na její mezigenerační dopad tak rozhodně ocení mnoho diváků. 113 minut trvající dokumentární film bude ke zhlédnutí od 19. června na Netflixu.

Upoutávka k dokumentu Černá Barbie Video: Netflix

Tommy Shelby pro fanoušky. Natočí se filmové pokračování Gangů z Birminghamu

TV a streaming

Policajt v Beverly Hills počtvrté. Eddie Murphy se vrací ke své nejslavnější roli

Film

Výběr článků

Načítám