Hlavní obsah

Vlastně se nic nestalo. Anebo stalo?

Nefungující vztah, nedostatek financí a absence normální komunikace dožene dvě mladé ženy na placenou platformu OnlyFans. Jedné tento krok pomůže vyrovnat se s rozchodem a zvýšit si sebevědomí, druhé zjistit, že chce žít jinak.

Foto: ČT

Roman (Jiří Chadraba), Žofie (Denisa Barešová) a Andrea (Elizaveta Maximová) řeší svůj online život.

Článek

Po oceněném dramatu Přišla v noci natočil režisér Jan Vejnar šestidílnou sérii nazvanou Vlastně se nic nestalo. Je k vidění v iVysílání České televize, která ji plánuje také vysílat.

Vejnar k ní napsal s Darjou Mikovou scénář, ve kterém rozehráli několik důležitých témat. Ukazují život ve virtuální realitě na placeném webu pro dospělé, kde je možné téměř všechno a kde se pěstuje povrchnost vztahů včetně neschopnosti normálně si popovídat.

Hlavní hrdinky Žofie a Andrea se k OnlyFans dostanou každá z jiného důvodu. Žofie, která je čerstvě po rozchodu, je nováčkem a zjistí, že lidé jsou schopni platit jí i za fotky chodidel v pletených ponožkách. Má jasně danou hranici, za kterou se nechce vydat. V podání herečky Denisy Barešové předvede přerod ze zakřiknuté šedé myšky v sebevědomou ženu.

ČT art opět přinese týden dárků, začne Martou

TV a streaming

Andrea, bývalá hvězdička televizní reality show, pracuje v korporátu a nevydělá si ani na stále se zvyšující nájem. Na webu už nějakou dobu sdílí své erotické fotky. Hraje ji Elizaveta Maximová, která ji ukazuje jako sexy objekt na placené platformě, nejistou ženu mezi kolegy i zničenou doma nad účty.

Žofii se podaří s rozchodem vyrovnat a narovnat si poškozené sebevědomí. Andrea po jednom natáčení, které jde až za její hranice, a po teambuildingu zjistí, že i pro kolegy ve firmě je jen kusem masa.

„Když se v něčem necítíš dobře, tak se na to vykašli,“ řekne jí její máma a Andrea se rozhodne s dosavadním životem skončit.

Kde jsou hranice, kam až se může dojít bez poskvrny duševního zdraví, série neukáže. Každý je má jinde. Ale ukáže jeden problém mladší generace, kterým jsou sociální sítě včetně těch placených. Také virtuální život, jenž je tak odlišný od toho běžného.

Naznačí rovněž přitažlivost placené platformy pro dospělé, na které jsou už i některá známá jména ze šoubyznysu, protože je snadné na ní vydělat peníze. Web OnlyFans totiž v celém světě sledují už stovky milionů lidí. A tedy za něj i platí.

Elizaveta Maximová: V každém z nás si andělé podávají ruce s ďábly

Osobnosti

Platformy pro dospělé neodsuzuji, říká k novému seriálu Denisa Barešová

MFF KV

Výběr článků

Načítám