Hlavní obsah

V srpnových premiérách na streamovacích službách bojují hrdinové proti nalinkovaným osudům

Říká se, že co červenec neuvaří, srpen nedopeče. To ale nemusíte řešit u novinek na streamovacích platformách, které jsou už dávno dopečené a z nichž si můžete pustit ukázky. Čekají vás dokumenty, akční tituly, bohaté fantasy světy, ale i drama, komedie a jedna oblíbená romance.

Foto: Netflix

Ukázka z finálové řady seriálu Umbrella Academy

Článek

Dostihový kartel

Čtyřdílný dokumentární seriál sleduje příběh Scotta Lawsona, začínajícího agenta FBI, který rozlouskl případ jednoho z nejkrutějších mexických kartelů s názvem Los Zetas. Vůdci kartelu, bratři Omar Treviño Morales a Miguel Treviño Morales, vybudovali násilné a multimilionové impérium pod rouškou dostihových transakcí.

Lawson riskoval svůj život jen kvůli předtuše a sledoval transakce bratrů, načež se sám infiltroval do kartelu, aby odhalil jejich mezinárodní operace na praní špinavých peněz. Dokument vznikl na základě úspěšné knihy rozhovorů právě s agentem Lawsonem. Seriál je ke zhlédnutí od 2. srpna na Apple TV+ a CANAL+.

Upoutávka k seriálu Dostihový kartelVideo: Apple TV+

Knuckles

Televizní minisérie navazuje na filmovou sérii o ježkovi Sonicovi. Oproti dvěma předchozím snímkům, kde dominuje Sonic a jeho nepřítel Dr. Robotnik (Eggman), ztvárněný Jimem Carreym, se tentokrát děj zaměřuje na červeného bojovníka echidna jménem Knuckles.

Toho namluvil herec Idris Elba. Kromě něj se v seriálu objeví i Adam Pally jako policista Wade a další známé postavy. Seriál propojuje dění mezi druhým a třetím filmem o Sonicovi a umožňuje divákům nahlédnout do hlubších vrstev Sonicova vesmíru. Pustit si ho můžete od 3. srpna na SkyShowtime.

Upoutávka k seriálu KnucklesVideo: Paramount Plus

Od vedlejší postavy k hlavnímu hrdinovi: Knuckles svým seriálem rozšíří Sonicův svět

TV a streaming

Elizabeth Taylorová: The Lost Tapes

Dokumentární film zkoumá život a kariéru jedné z největších hollywoodských hvězd 20. století, Elizabeth Taylorové. Nově objevené nahrávky rozhovorů s Elizabeth společně s nikdy nepublikovanými záznamy z jejího osobního archivu odhalují složitý vnitřní život a zranitelnost známé ikony.

Film měl světovou premiéru na letošním festivalu v Cannes a dočkal se pozitivních recenzí od diváků i kritiků. Nyní je ke zhlédnutí od 3. srpna na Maxu.

Upoutávka k filmu Elizabeth Taylorová: The Lost TapesVideo: Max

Umbrella Academy (4. řada)

Oblíbený superhrdinský seriál míří do své závěrečné série, kde se adoptovaní sourozenci s unikátními schopnostmi pokusí naposledy zachránit svět. Po dramatickém závěru třetí sezony se čtvrtá řada zaměří na prohloubení rodinných vazeb a přinese odpovědi na dlouho podkládané otázky.

Samozřejmě se bude i cestovat časem a bojovat proti zlému otci Reginaldovi. To vše s osobitým humorem a akcí typickou pro sourozence Hargreevesovy. Finálních šest epizod, které slibují být nejambicióznější, co kdy byly v rámci Umbrella Academy natočeny, najdete na Netflixu už 8. srpna.

Upoutávka k seriálu Umbrella AcademyVideo: Netflix Česká republika

Střet dysfunkční rodiny hrdinů a hroutících se časových os. Je tu finálová řada Umbrella Academy

TV a streaming

One Fast Move

Příběh o bývalém vojákovi, který po propuštění z armády hledá cestu k naplnění svého snu stát se profesionálním motocyklovým závodníkem. V rámci svého hledání se musí znovu shledat se svým odcizeným otcem. 

Nachází poté i nové spojence, zatímco se stále snaží překonat emoční překážky způsobené otcovou nepřítomností. Americký film nabídne kombinaci akce a osobních dramat, ale především mnoho rychlých jízd a motorek. One Fast Move má premiéru 8. srpna na Prime Video.

Upoutávka k filmu One Fast MoveVideo: Prime Video

Sektor (3. řada)

Seriál ze světa londýnských financí sleduje skupinu mladých absolventů, kteří se snaží prosadit v silně konkurenčním prostředí mezinárodních investičních bank. Postavy se musí vyrovnávat s tlakem, etickými dilematy i svými osobními ambicemi v rámci agresivního a často toxického pracovního prostředí.

Zatímco první řada se zaměřovala na jejich adaptaci v novém sektoru, druhá prohloubila jejich vztahy, kariérní výzvy a odhalila temnější stránky finančního odvětví. Nová řada bude řešit etické investování a začne vycházet 11. srpna na platformě Max.

Upoutávka k seriálu Sektor (3. řada)Video: Max

Pochybná dohoda

Seriál se točí kolem bývalého detektiva Andyho Yancyho, který se snaží objasnit smrt náhodného turisty na Floridě. Ve vyřešení případu vidí Andy šanci na návrat k policii. Aby toho dosáhl, musí se vypořádat s floridskými excentriky a jednou nebezpečnou opicí.

Postupem času se zaplétá do komplikovaného příběhu plného chamtivosti a korupce. Hlavní role se ujal Vince Vaughn. Seriál, který kombinuje prvek humoru s temnějším thrillerem, vychází z románu Carla Hiassena s názvem Bad Monkey. První dva díly budou k vidění 14. srpna a najdete je na Apple TV+ a CANAL+.

Upoutávka k seriálu Pochybná dohodaVideo: Apple TV+

Jednotka všedního nasazení

Akční thriller nás zavede do světa tajných agentů. Děj se soustředí na Mika (Mark Wahlberg), prostého stavaře z New Jersey. Jeho životní dobrodružství začne, když ho bývalá středoškolská láska Roxanne (Halle Berry) zatáhne na tajnou misi plnou špionů. Film bude mixovat akční scény s humorem, půjde tedy o nenáročnou podívanou. Jednotku všedního nasazení najdete od 16. srpna na Netflixu.

Upoutávka k filmu Jednotka všedního nasazeníVideo: Netflix Česká Republika

Emily in Paris (4. řada)

Oblíbený americký romantický seriál s nádechem Francie se vrací se čtvrtou řadou. Emily se i nadále potýká s dilematy ve svém milostném životě a kariéře v Paříži.

Emily znovu míří za diváky

TV a streaming

Po dramatu na konci třetí série, kde byly odhaleny pocity Emily ke dvěma mužům a nová těhotenství v jejím okolí, se očekává, že čtvrtá série bude opět plná zvratů a komplikací. Prvních pět epizod z celkových deseti bude na Netflixu premiérovat 15. srpna.

Upoutávka k seriálu Emily in Paris (4. řada)Video: Netflix Česká republika

Emily znovu míří za diváky

TV a streaming

Pán prstenů: Prsteny moci (2. řada)

Druhá série se oproti první zaměří ještě více na temnější stránky příběhu. Čeká nás totiž velký návrat samotného Saurona. Ten se zatím maskuje jako elf jménem Annatar a klame zdejší obyvatele, aby vytvořili Prsteny moci, které mu umožní je ovládat. Po Sauronově vzestupu tedy přijde na řadu velký boj o osud celé Středozemě. Sledovat ho můžete od 29. srpna na Prime Video.

Upoutávka k seriálu Pán prstenů: Prsteny moci (2. řada)Video: Kinobox

KAOS

Seriál zasazený do současného světa zkoumá genderovou politiku, mocenské vztahy a život v podsvětí. Kaos je vyprávěn jako velkolepá fantasy epopej, jež se zaměřuje na lidské i božské postavy propojené klasickou řeckou a římskou mytologií. To vše netradičním pohledem, v moderním hávu a s humorem. Tvůrci doufají, že přinesou nový a svěží vítr do žánru fantasy seriálů, i proto je premiéra naplánována až na konec prázdnin, konkrétně na 29. srpna na Netflixu.

Upoutávka k seriálu KAOSVideo: Netflix Česká Republika

Sociální sítě, které patrně ani neznáte

Internet a PC

Platformy pro dospělé neodsuzuji, říká k novému seriálu Denisa Barešová

MFF KV

Výběr článků

Načítám