Hlavní obsah

Tommy Shelby pro fanoušky. Natočí se filmové pokračování Gangů z Birminghamu

„Vypadá to, že se mnou Tommy Shelby ještě neskončil. Tohle je pro fanoušky,“ potvrdil svůj návrat představitel válečného veterána i neohroženého gangstera Cillian Murphy. Pro sociální sítě videotéky Netflix kvitoval i další spolupráci se scenáristou Stevenem Knightem a režisérem Tomem Harperem. Jinými slovy, vzniká pokračování Gangů z Birminghamu.

Foto: Netflix

Cillian Murphy ve své slavné roli Tommyho Shelbyho

Článek

Harper, jenž měl na starosti už trojici epizod v první sérii, přebírá o více než dekádu později fenomén, který se stal úspěšným i díky chemii mezi obsazenými herci. Kromě Murphyho v seriálu v menších či větších rolích excelovali také Sam Neill, Helen McCroryová, Anya Taylor-Joyová nebo Tom Hardy.

Cillian Murphy: Moje další postava už kuřák nebude

Móda a kosmetika

Podrobnosti o ději nebo kompletní obsazení zatím Netflix nezveřejnil. Podle dvorního scenáristy seriálu Stevena Knighta ale půjde o výbušnou kapitolu v příběhu, který nezná žádná tabu. „Bude to válka a já jsem opravdu nadšený, že film natočíme,“ řekl videotéce Knight, který pro Netflix mimo jiné sepsal i nedávnou seriálovou adaptaci knihy Jsou světla, která nevidíme.

Foto: Netflix

Seriál se stal úspěšným i díky chemii mezi obsazenými herci. Murphymu sekundoval i Tom Hardy

Seriálový Tommy Shelby Cillian Murphy má za sebou jedno z nejlepších období v kariéře. Oblíbenec režiséra Christophera Nolana získal za ztvárnění otce atomové bomby Oppenheimera ve stejnojmenném snímku Oscara i Zlatý glóbus. Film se stal globálním hitem, který ve světě utržil téměř miliardu dolarů.

Irský herec byl před osmi lety rovněž nominován na Českého lva. Tuzemským divákům se tehdy představil jako hrdina českého zahraničního odboje Josef Gabčík v historickém snímku Anthropoid.

Hit v originálu známý jako Peaky Blinders přibližuje nebezpečný život v Birminghamu ve 20. letech minulého století. Středem nebývale krutého období britských dějin je rodina Shelbyových a jejich obávaný gang známý špičatými klobouky, do kterých měl schovávat ostré žiletky k zastrašení a likvidaci nepřátel.

Scenárista Knight bude s Murphym filmové pokračování i produkovat. Natáčet se začne ještě letos a na snímku se bude znovu podílet i původní vysilatel, britská BBC.

Herci Nicola Coughlanová a Luke Newton: Bridgertonovi? Zažíváme opravdovou love story

TV a streaming

Seriál Temná hmota: Paralelní světy a hra na boha se zhmotní v novém sci-fi

TV a streaming
Související témata:
Seriál Peaky Blinders

Výběr článků

Načítám