Hlavní obsah

Tancování se fakt bojím, říká kickboxerka Ptáčková. Ve StarDance vystoupí s loňským vítězem Vodičkou

Loňský král tanečního parketu v soutěži StarDance Dominik Vodička letos vyměnil herečku za kickboxerku. Na taneční parket vyvede sedmadvacetiletou Martinu Ptáčkovou. Jak se mu podaří pětinásobnou mistryni světa v bojovém sportu dostat do ladného a galantního tance? Napoví v rozhovoru pro Novinky.

Kickboxerka Martina Ptáčková ve StarDance vystoupí s loňským vítězem Dominikem VodičkouVideo: Marek Tereba, Novinky

Článek

„Makáme, makáme, makáme,“ říká v rozhovoru na úvod tanečník Dominik Vodička. „A jsme na tom tak různě. Někdy lépe, někdy hůře. Je to taková horská dráha,“ přiznala Martina Ptáčková.

Pár tráví na tanečním parketu již tři týdny, a jak oba přiznali, tak bojují hlavně s tím, že Martina je velmi ovlivněna kickboxem.

„Ano, jsem postižená sportem,“ přiznala s úsměvem sportovkyně.

Kickboxerka Martina Ptáčková: Mám posunutý práh bolestivosti, některé věci ani nevnímám

Móda a kosmetika

„Sport nám v tanci tak úplně nepomáhá. Já jsem si představoval, že to bude všechno koordinačně fungovat, ale vlastně je to všechno jen silové. Síla je jediné, v čem nám to pomáhá, ale zase jí je moc, takže to musím regulovat, a to mi též nepomáhá,“ svěřil se tanečník, který loni vyhrál soutěž s Darijou Pavlovičovou.

„Martina je ale velký dříč. To mi naopak pomáhá. Ještě jsem ve StarDance nezažil, že by tady člověk zůstal déle, než jsem tady já, maká a snaží se to všechno naučit,“ poznamenal.

Martina je podle něj na pohyb šikovná. „Otázka je, jestli na to máme dostatek času,“ poznamenal.

Foto: Milan Malíček, Novinky

Pár už plánuje také zvedačky, otázka je, kdo koho bude zvedat.

Práce má tedy soutěžící pár až nad hlavu a snaží se využít každou minutu. „Nestíháme,“ přiznala kickboxerka. „Jen první týden jsme se učili chodit, protože jsem chodila křivě a nohy mi šly do strany,“ dodala.

„Pro Martinu bude StarDance záchrana,“ rýpnul si Vodička. „Tak samozřejmě, už nebudu šmajdat,“ dodala Ptáčková.

Přiznává však, že ji tanec baví, což Vodičku prý překvapilo. „Já jsem ji tady drtil dva týdny opravdu tvrdým tréninkem, jeli jsme bomby a ona mi řekla, že ji to baví. A já na to říkám: ‚To se teda divím!‘ Hezky se to poslouchá,“ vyprávěl v rozhovoru pro Novinky.

„Musím dělat věci, kterých se bojím“

Před seznámením v taneční soutěži se prakticky neznali, dnes je ale mezi nimi patrný velmi pohodový vztah. „Já jsem znal Martinu letmo,“ řekl tanečník. „Já se musím přiznat, že jsem na StarDance nikdy nekoukala, nikdy jsem to neviděla, ano je to blbé, ale prostě je to tak,“ svěřila se Martina Ptáčková.

„Jít do StarDance mě asi přimělo to, že nejsem srab a nějakým způsobem to dám. Když mi zavolali, tak musím říct, že jsem z toho nebyla úplně odvázaná, já jsem se tancování vždy vyhýbala. Řekla jsem si, že do toho půjdu, zlomím to a že člověk musí dělat věci, kterých se bojí, a tancování se fakt bojím,“ přiznala kickboxerka.

Martina prý v sobě ještě hledá ženské pohyby, které v bojovém sportu neuplatňuje. „Šaty jsem měla vždycky ráda, občas je nosím,“ dodala. Dokonce má za sebou několik přehlídek v roli modelky.

První přímý přenos třináctého ročníku StarDance odvysílá ČT1 v sobotu 12. října ve 20.10 hodin.

Je velmi pilná, říká o Martě Dancingerové její taneční partner ve StarDance Martin Prágr

TV a streaming

Foodblogerka Chili Ta Thuy o StarDance: Vždy, když se pouštím do něčeho nového, dopředu počítám se selháním

TV a streaming

Související články

Výběr článků

Načítám