Hlavní obsah

Střet dysfunkční rodiny hrdinů a hroutících se časových os. Je tu finálová řada Umbrella Academy

Seriál o adoptovaných sourozencích se superschopnostmi, během kterého se z Ellen Page stal Elliot Page, míří do finále. Příběh vychází z komiksové série a diváky uchvátil především humorem a zvláštními schopnostmi i charaktery hrdinů. Právě ti by měli nyní, a prý už opravdu naposledy, zachránit svět před zkázou a pospojovat celý příběh dohromady.

Upoutávka k seriálu Umbrella AcademyVideo: Netflix Česká republika

Článek

Fanoušci po celém světě s napětím očekávají, kdy se na obrazovky vrátí jedna z nejpopulárnějších superhrdinských sérií posledních let. Od svého debutu na Netflixu v roce 2019 se Umbrella Academy stala hitem.

Po dramatickém konci třetí sezony, která zanechala mnoho nezodpovězených otázek, slibuje čtvrtá řada hlubší ponoření do komplikovaných rodinných vztahů a očekávané rozuzlení.

Adaptace populárního komiksu od Geralda Waya a Gabriela Bá vypráví příběh rozpadlé rodiny superhrdinů, kteří se musí spojit, aby zachránili svět. Každá sezona se soustředí na různé časové linie a alternativní reality, což je koncept, který seriál činí neobyčejně dynamickým a nepředvídatelným. Nyní nás čeká čtvrtá finálová série.

RECENZE: Problém tří těles: Sci-fi pro všechny s nutnými kompromisy. Nezklame, pokud nečekáte novou Hru o trůny

TV a streaming

Po katastrofální konfrontaci v hotelu Oblivion na konci třetí řady, která způsobila kompletní přenastavení jedné časové linie, přišli sourozenci Hargreevsovi o své schopnosti a rozutekli se každý jiným směrem. Nicméně obtíže nového světa budou příliš vážné na to, aby je mohli dlouho ignorovat.

Foto: Netflix

Ukázka z finálové řady seriálu Umbrella Academy

Na scénu se vrátí jejich otec Reginald, který řídí mocné a temné podnikatelské impérium. Mezitím tajné společenství známé jako Strážci řeší, že svět, ve kterém žijí, je iluze a moment jeho zkázy je na spadnutí.

S narůstajícím tlakem těchto neznámých nových sil se musí sourozenci znovu spojit a riskovat narušení křehkého míru, za který tak tvrdě bojovali, aby dali konečně vše do pořádku.

Foto: Netflix

Ukázka z finálové řady seriálu Umbrella Academy

Seriál se proslavil svým originálním a humorným zpracováním tématu superhrdinů a rodinných vztahů, které jsou často komplikovanější než samotné boje se zloduchy.

V nadcházející řadě se opět vrátí všichni osobití sourozenci. Robert Sheehan jako Klaus, Elliot Page jako Viktor, Tom Hopper jako Luther a Emmy Raver-Lampmanová jako Allison.

Aidan Gallagher se taktéž navrátí jako Pětka, jeho cestování časem bude opět klíčové pro odhalení a řešení rodinných i globálních krizí. Chybět nebudou samozřejmě ani Diego (David Castañeda) a Ben (Justin H. Min).

Foto: Netflix

Ukázka z finálové řady seriálu Umbrella Academy

Dle ukázek i podle slov tvůrců bude nová sezona ještě větší a ambicióznější než ostatní. Očekávané jsou také odpovědi na otázky, které byly nastoleny v předešlých sériích.

Prostor ale dostanou i nové postavy, které rozšíří již tak bohatý superhrdinský svět. Vidět tak budeme moct třeba Nicka Offermana s manželkou Megan Mullallyovou, kteří ztvární role vysokoškolských profesorů.

Všech šest epizod finálové čtvrté řady vyjde 8. srpna na Netflixu.

Umbrella Academy (4. řada), Netflix
Žánr: akční, sci-fi, komedie
Tvůrci: Jeremy Slater, Steve Blackman
Režie: Paco Cabezas, Neville Kidd a další
Hrají: Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampmanová, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Justin H. Min, Nick Offerman a další

RECENZE: Našel jste slávu, pane Lagerfelde?

Kultura

RECENZE: Temná hmota přináší unikátní pohled na cestování napříč paralelními světy

TV a streaming
Související témata:
Seriál Umbrella Academy

Výběr článků

Načítám