Hlavní obsah

Streamované novinky: Vraždící bratři i svatebčané, vlci samotáři, oškliví lidé a jeden zlý tučňák

Vložte popcorn do mikrovlnky a připravte své pohodlné gauče. Kromě školy odstartovala také hlavní televizní sezona a na streamovacích službách to žije. Na světlo vykouknou dlouho očekávané komiksové tituly z dílny Marvelu a DC, chybět nebudou ani velká jména jako George Clooney, Brad Pitt, Anne Hathawayová, Colin Farrell nebo Nicole Kidmanová.

Foto: Max

Ukázka ze seriálu Tučňák

Článek

Douglase zrušili

Douglas Bellowes, ostřílený a respektovaný moderátor zpráv, si užívá pohodový život po boku své manželky Sheily. Oblíbená a veřejností opěvovaná osobnost hledá v zákulisí podporu se sociálními sítěmi u své mladší kolegyně Madeline, která na rozdíl od Douglase ovládá moderní technologie.

Vše se změní, když Douglas na svatbě bratrance neuváženě zažertuje a jeden z hostů mu začne vyhrožovat, že jeho netaktní komentář zveřejní. Situace kolem nevhodného vtípku se rychle vymkne kontrole a do té doby národní poklad čelí zčistajasna kritice společnosti.

Britská minisérie o cancel culture s Hughem Bonnevillem a Karen Gillanovou pochází z pera uznávaného scenáristy Stevena Moffata a k vidění je od 5. září na SkyShowtime.

Upoutávka k seriálu Douglase zrušiliVideo: SkyShowtime

Svatba roku

Během svatební sezony na ostrově Nantucket se v sídle bohaté rodiny na pobřeží oceánu plánuje honosný obřad. Slavnost však nabere jiný směr, když je v přístavu jen několik hodin před svatbou nalezeno mrtvé tělo. Jak se vyšetřování vraždy rozvíjí, každý ze svatebčanů se stává podezřelým.

Mezi obsazenými se objeví hvězdné tváře, včetně Nicole Kidmanové, Lieva Schreibera, Dakoty Fanningové a Evy Hewsonové. Režie se ujala Susanne Bierová, známá pro svou práci na filmu V pasti nebo na seriálu Noční recepční. Šestidílná série je adaptací stejnojmenného bestselleru Elin Hilderbrandové z roku 2018.

Napínavý seriál plný temných tajemství a zdánlivě dokonalých vztahů je ke zhlédnutí na Netflixu od 5. září.

Upoutávka k seriálu Svatba rokuVideo: Netflix

Rebel Ridge

Bývalý mariňák Terry Richmond se zaplete do sítě maloměstské korupce, když se pokusí složit kauci za svého bratrance. Místní strážci zákona v čele s policejním šéfem Sandym Burnem mu ovšem neprávem zabaví obnos na to určený.

Situace rychle přeroste v násilný střet se zkorumpovanou městskou policií a vede k intenzivnímu boji za spravedlnost. Napínavý film plný akce poukazuje na temné podhoubí amerického maloměsta.

Akční thriller v režii Jeremyho Saulniera a s Aaronem Pierrem v hlavní roli je k vidění od 6. září na Netflixu.

Upoutávka k filmu Rebel RidgeVideo: Netflix

Oškliví

Šestnáctiletou Tally (Joey Kingová) čeká důležitá operace, která ji promění v krásku. Tu lidé zavedli proto, aby se smazaly fyzické rozdíly a všichni byli dle společenských standardů hezcí. Nadšení z blížícího se vstupu do dokonalé společnosti ale vystřídá nejistota, zda se přizpůsobit, nebo vzdorovat. Její kamarádka Shay se totiž systému vzbouřila a Tally ji teď vyráží hledat. Film je natočený podle stejnojmenného dystopického románu Scotta Westerfelda.

Příběh se zabývá tématy identity, standardů krásy i osobní svobody a má premiéru na Netflixu 13. září.

Upoutávka k filmu OšklivíVideo: Netflix

Agatha: Za vším schovaná

Agatha se ocitá ve zranitelné pozici poté, co tajemný mladík zruší kletbu, která ji zbavovala moci. Společně se vydávají na nebezpečnou cestu plnou zkoušek a výzev. V průběhu série se Agatha musí vypořádat nejen s vnějšími nebezpečími, ale také s vyvíjejícími se vztahy mezi ní a dalšími postavami.

Seriál pochází z dílny Marvelu a je spin-offem dobře přijatého seriálu WandaVision s Elizabeth Olsenovou v hlavní roli. Postavu Agathy Harknessové ztvárňuje Kathryn Hahnová.

Seriál plný kouzel, tajemství, ale i hororových prvků a humoru bude mít premiéru na Disney+ 18. září.

Upoutávka k seriálu Agatha: Za vším schovanáVideo: Marvel Entertainment

Monstra – Příběh Lylea a Erika Menendezových

Jde o příběh dvou bratrů, kteří v roce 1989 brutálně zavraždili své rodiče, Josého a Kitty, v jejich domě v Beverly Hills. Lyle a Erik Menendezovi byli za tyto vraždy po dlouhých soudech odsouzeni k doživotnímu vězení. Seriál zkoumá události vedoucí k vraždám, soudní proces a veřejnou debatu, která tento případ obklopovala, zejména ohledně motivace bratrů.

Nová série, nová monstra. Po oceňovaném Dahmerovi natočil Netflix další případ známých vrahů

Kultura

Obžaloba tvrdila, že bratři jednali z touhy po dědictví, zatímco obhajoba argumentovala roky trvajícím fyzickým a psychickým týráním ze strany otce. Případ otřásl americkou společností a stal se jedním z nejsledovanějších soudních procesů 90. let. Seriál navazuje na úspěch předchozí série stejných tvůrců s názvem Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera.

Temný případ dvou vraždících bratrů si můžete pustit od 19. září na Netflixu.

Upoutávka k seriálu Monstra: Příběh Lylea a Erika MenendezovýchVideo: Netflix Česká republika

Mateřské instinkty

Dvě nejlepší přítelkyně a sousedky, Alice a Céline, žijí na poklidném předměstí se svými rodinami. Jejich idylický život se však změní tragickou nehodou, při níž zemře Célinin syn Max.

Po události se mezi oběma ženami začíná hromadit napětí, které postupně rozkládá jejich přátelství. Jak se vztahy mezi nimi zhoršují, obě ženy začínají pochybovat nejen o svých mateřských instinktech, ale i o sobě navzájem. Příběh filmu odhaluje hluboké pocity viny, podezření a paranoii. Napínavé drama natočil jako svou režijní prvotinu známý kameraman Benoît Delhomme (Kupec benátský).

Psychologický thriller, s Jessicou Chastainovou a Anne Hathawayovou v hlavních rolích, najdete od 22. září na CANAL+.

Upoutávka k filmu Mateřské instinktyVideo: StudiocanalUK

Tučňák

Další kapitola ságy o Batmanovi navazuje událostmi na film Batman z roku 2022 a soustředí se na ikonického padoucha Oswalda „Oze“ Cobblepota (Colin Farrell), známého jako Tučňák.

Děj se odehrává v chaotickém Gotham City, kde se Tučňák snaží využít nestability společnosti a získat kontrolu nad městským zločineckým podsvětím. Jeho ambice ovšem narazí na nové i staré nepřátele. Temné kriminální drama od tvůrkyně Lauren LeFrancové (Chuck) produkuje DC Studios ve spolupráci s Warner Bros. Television. Režie se ujal Craig Zobel (Westworld, Pozůstalí).

Dlouho očekávaná osmidílná série o Tučňákovi bude vycházet od 20. září do 11. listopadu na Maxu.

Upoutávka k seriálu TučňákVideo: Max Česko a Slovensko

Vlci

George Clooney a Brad Pitt se po dlouhých letech opět setkávají na plátně, a znovu v akční komedii. Clooney jakožto profesionální zprostředkovatel je najat, aby zakryl stopy po zločinu. Na scéně se však objeví druhý čistič (Pitt).

Fanoušci Brada Pitta a George Clooneyho zablokovali v Benátkách premiéru jejich nového filmu

Film

Zpočátku oba muži věří, že jsou ve svém oboru nejlepší, ale nečekané zvraty je přinutí spolupracovat, aby přežili chaotickou noc. Během akční spolupráce dvou vlků samotářů pak vzniká jedna bizarní situace za druhou.

Akční komediální thriller v režii Jona Wattse bude uveden 27. září na Apple TV+ a CANAL+.

Upoutávka k filmu VlciVideo: Apple TV

Dcera národa

Historická minisérie je zasazená do období národního obrození ve druhé polovině 19. století. Zdeňka Havlíčková, dcera Karla Havlíčka Borovského, vyrůstá po smrti svého otce ve stínu jeho slávy a touží po svobodném životě a lásce podle vlastních představ. Když se zamiluje do polského důstojníka rakouské armády, stává se terčem kritiky a je označována za zrádkyni.

Antonie Formanová: Já a Zdeňka Havlíčková? Jakékoli archaismy nečekejte

TV a streaming

Seriál má modernější styl a je přirovnáván k seriálům jako Dickinson nebo Bridgertonovi, dává totiž důraz na rebelii a osvobození žen od mužské dominance v tehdejší společnosti. Hlavní roli ztvárnila Antonie Formanová, mezi dalšími tvářemi je třeba Jiří Langmajer nebo Vladimír Javorský.

Premiéra šestidílného seriálu je naplánována na 29. září na CANAL+.

Upoutávka k seriálu Dcera národaVideo: Canal+

V hlavní roli Antonie Formanová. Minisérie Dcera národa o Zdence Havlíčkové má první ukázku

TV a streaming

Související články

Výběr článků

Načítám