Hlavní obsah

Strašidelný říjen je tady. Letošní halloweenské tituly působí temně a originálně

Chcete-li se bát, přichází váš čas. Blížící se Halloween a období Dušiček, svátku všech svatých, doručí do vašich domácností pomocí streamovacích platforem mnoho důvodů ke strachu. Z obsáhlé nabídky, která potěší jak milovníky psychologických thrillerů a temných dramat, tak i vyznavače krvavých hororů, vám přinášíme deset vybraných tipů.

Foto: Apple

Ukázka ze seriálu Dokonalý cizinec

Článek

Zataj dech

Příběh se odehrává v Oklahomě během 30. let 20. století, kdy oblast zasáhly devastující prachové bouře známé jako Dust Bowl.

Hlavní postavu Margaret sužuje nejen drsné prostředí, ale také zlověstná, zřejmě i nadpřirozená síla, kterou vnímá jako hrozbu pro své dvě dcery. Jak se její psychický stav zhoršuje, začíná být těžké rozeznat, co je skutečnost a co pouhá halucinace.

Režii temného snímku mají na starosti Karrie Crouseová a Will Joines. Psychologický thriller s prvky hororu a dramatu se Sarah Paulsonovou (American Horror Story) a Ebonem Moss-Bachrachem (Medvěd) má premiéru 3. října na Disney+.

Upoutávka filmu Zataj dechVideo: Hulu

Příběh o pomstě a dospívání v postapokalyptickém světě. Druhá série The Last of Us má první upoutávku

TV a streaming

Dům kořistí

Ambiciózní šéfkuchařka si na odlehlém panství otevře svou první farmářskou restauraci. Zatímco se potýká s běžnými problémy spojenými s vedením kuchyně, včetně pochybného investora a vlastních nejistot, čelí nečekané a děsivé výzvě. Duch předchozího majitele ji začne pronásledovat a hrozí, že bude její úsilí sabotovat na každém kroku.

Psychologický thrillerový film s hororovými prvky zkoumá témata jako ambice, strach a nadpřirozeno. Hlavní roli ztvárňuje Ariana DeBoseová (West Side Story), režie se ujaly Bridget Savage Coleová a Danielle Krudyová.

Napínavý a úzkost vyvolávající příběh zasazený do světa profesionální gastronomie najdete od 3. října na Prime Video.

Upoutávka filmu Dům kořistíVideo: Prime Video

Prokletí Salemu

Adaptace stejnojmenného upírského románu Stephena Kinga z roku 1975. Příběh sleduje spisovatele Bena Mearse, který se vrací do rodného městečka s názvem Jerusalem's Lot, aby našel inspiraci pro svou novou knihu.

Brzy však zjistí, že město se stalo obětí zlých sil, jeho obyvatelé se totiž postupně mění v upíry. Ben se tak musí postavit tváří v tvář prastarému zlu, aby zachránil zbývající přeživší.

Nová adaptace hororu od Stephena Kinga přeskakuje kina a míří rovnou na Max

TV a streaming

Po předchozích televizních zpracováních z let 1979 a 2004 je tato verze první celovečerní filmovou adaptací. Režie se chopil Gary Dauberman, který není v žánru žádným nováčkem. Ve filmu hrají Lewis Pullman (Top Gun: Maverick), Makenzie Leighová (Ulička slávy), Bill Camp (Joker) a Alfre Woodard (See).

Film plný upírů a nadpřirozena si můžete pustit už 3. října na Maxu.

Trailer filmu Prokletí SalemuVideo: Max

Kdo se v tobě skrývá

Film sleduje skupinu vysokoškoláků, kteří se sejdou na oslavě, kam ale později dorazí i nečekaný host se záhadným kufrem. V průběhu noci vyplouvají na povrch skrytá tajemství, touhy a nevyřešené napětí, což vede ke stále znepokojivějším událostem. Původně nevinný předsvatební večírek se tak rychle změní v noční můru.

Psychologický hororový thriller se zabývá tématy přátelství i zrady, mísí se v něm prvky hororu i tajemna. V režii Grega Jardina účinkují Brittany O'Gradyová (Bílý lotos), James Morosini (Holky z vejšky) a Alycia Debnam-Careyová.

Na Netflixu bude k dispozici od 4. října.

Upoutávka filmu Kdo se v tobě skrýváVideo: Netflix

Caddo Lake

Děj filmu se točí kolem pohřešované dívky a záhadného prostředí jezera Caddo na hranicích amerického Texasu a Louisiany. Jak vyšetřování dívčina zmizení postupuje, odhalují se spojitosti s předchozími úmrtími a zmizeními, které mají zásadní vliv na rodinnou historii. Film kombinuje napínavý psychologický horor a příběhy nevyřešených záhad s temnou atmosférou okolí kolem záhadného jezera.

Mysteriózní hororový thriller režírovali Celine Heldová a Logan George (Na povrchu), spoluprodukoval ho M. Night Shyamalan (Rozpolcený). V hlavních rolích se objeví Dylan O’Brien (Láska a příšery) a Eliza Scanlenová (Malé ženy). Film je inspirovaný reálnými fotografiemi jezera Caddo, které vedly tvůrce k tomu, aby prozkoumali jeho tajemnou a strašidelnou atmosféru.

Premiéra snímku je naplánována na 10. října na platformě Max.

Upoutávka filmu Caddo LakeVideo: HBO

Dokonalý cizinec

Psychologický thriller je natočený podle románu Renée Knightové z roku 2015. Příběh se točí kolem Catherine Ravenscroftové, uznávané novinářky, která si vybudovala kariéru odhalováním cizích tajemství. Její život nabere šokující směr, když se jí dostane do rukou záhadný román, který odhaluje temná zákoutí její vlastní minulosti. Následně se stane jeho ústřední postavou.

Tip redakce

Kvalitní filmy na dlouhé večery nabízí také platforma KVIFF.TV. Chcete-li se bát, v její nabídce si určitě vyberete. Zkuste zhlédnout třeba belgický horor Ztracené děti. Příběh není nikterak složitý. Desetiletá Audrey a její tři sourozenci zůstanou opuštěni ve starém domě, kde měli strávit prázdniny. Jejich otec totiž nečekaně přes noc zmizel. A les, který obklopuje odlehlý dům, jako by malé trosečníky nechtěl pustit ven… Snímek získal Cenu soutěže Proxima na MFF KV v roce 2023.

V hlavních rolích seriálu se představí Cate Blanchettová (Manifesto), Kevin Kline (Sophiina volba) a Sacha Baron Cohen (Borat). Tvůrcem a režisérem je Alfonso Cuarón (Gravitace). Temný seriál se zabývá tématy viny, tajemství a následků minulých činů.

Premiéra hvězdně obsazeného thrillerového seriálu proběhne 11. října na Apple TV+ a CANAL+.

Upoutávka seriálu Dokonalý cizinecVideo: Apple TV

Woman of the hour

Temný kriminální thriller je inspirovaný skutečnými událostmi. Zaměřuje se na nechvalně známý případ sériového vraha Rodneyho Alcala, který se během svého vražedného řádění v roce 1978 zúčastnil populární seznamovací televizní show.

Hlavní postavou je Cheryl Bradshawová, která si Alcala vybrala bez vědomí, že za jeho okouzlující maskou se skrývá nebezpečný sériový vrah.

Film se zaměřuje na napětí a nebezpečí, kterým Cheryl čelila, a zároveň odhaluje, jak Alcala zneužíval svůj šarm k manipulaci s oběťmi. V hlavních rolích se představí Anna Kendricková (Ladíme!), která snímek taktéž režírovala jako svůj režijním debut, a Daniel Zovatto (Smrt ve tmě).

Film bude dostupný na platformě Netflix od 18. října.

Upoutávka filmu Woman of the hourVideo: Netflix

Hysteria!

Hororový seriál laděný do stylových osmdesátých let. Děj se odehrává v městečku Happy Hollow v americkém Michiganu, kde dojde k záhadnému zmizení hráče amerického fotbalu. Zatímco město propadá panice a viní okultisty, místní středoškolská heavy metalová kapela se rozhodne využít situace a začne se vydávat za satanisty.

Jejich snaha získat pozornost se ale rychle vymkne kontrole, série podivných vražd a únosů totiž způsobí skutečnou hysterii. Na vině jsou možná i nadpřirozené síly.

Seriál kombinuje horor s komediálními prvky a ukazuje, jak snadno mohou lidé podlehnout strachu a masové hysterii. V seriálu se objeví Julie Bowenová (Taková moderní rodinka), Bruce Campbell (Ash vs Evil Dead) či Anna Campová (Ladíme!).

Všech osm epizod bude dostupných od 18. října na platformě SkyShowtime.

Upoutávka seriálu Hysteria!Video: Peacock

Nehýbej se

Příběh vypráví o truchlící ženě, která se na samotě v odlehlém lese stane terčem útoku zkušeného sériového vraha. Vrah jí vstříkne nervově paralytickou látku, která pomalu vyřadí její tělo z provozu. Než se účinky drogy dostaví, musí utíkat, bojovat a skrývat se, aby přežila. Má ale jen omezený čas, dokud ji substance zcela neochromí.

Hororový thriller, jehož hnacím motorem je intenzivní boj o přežití, produkoval Sam Raimi (Spider-Man) a režírovali Brian Netto a Adam Schindler. V hlavní roli se představí Kelsey Asbilleová (Yellowstone), sériového vraha ztvární Finn Wittrock (American Horror Story).

Napínavý hororový film bude uveden 25. října na Netflixu.

Upoutávka filmu Nehýbej seVideo: Netflix

Grotesquerie

Desetidílný hororový seriál sleduje detektivku Lois Tryonovou, která v malé komunitě vyšetřuje sérii hrůzných zločinů. Případ se zdá být znepokojivě osobní, a jak s pomocí sestry Megan, jeptišky a novinářky, pátrají hlouběji, odhalují síť zlověstných a nadpřirozených událostí.

Obě ženy bojují s vlastními vnitřními démony, zatímco se snaží srovnat s hrůzami, s nimiž se při vyšetřování setkávají.

Seriál vytvořil Ryan Murphy (American Horror Story) spolu s Jonem Robinem Baitzem (Zlá krev) a Joem Bakenem (Doktor Odysea). Režie se taktéž chopil Ryan Murphy spolu s Maxem Winklerem (Monstrum) a Alexis Woodallovou (American Horror Stories). Nejen v hlavních rolích se představí Niecy Nash-Bettsová, známá ze série Monstrum, Lesley Manvilleová (Koruna), Travis Kelce a Courtney B. Vance.

Psychologický thriller s prvky hororu, který zkoumá temné stránky lidské povahy, bude k dispozici na platformě Disney+ od 23. října.

Upoutávka seriálu GrotesquerieVideo: FX Networsks

RECENZE Hororové Týny: Nikdy se nepouštěj. Nebo spíš už si to nepouštěj?

Kultura

RECENZE Hororové Týny: Duše prokletých budují zlověstnou atmosféru, ale polevují v ději

Film

Výběr článků

Načítám