Hlavní obsah

StarDance už se chystá na taneční parket

Už za dva týdny představí divákům své umění deset tanečních párů v soutěži StarDance. Její třináctý ročník začne v sobotu 12. října v hlavním vysílacím čase prvního programu České televize. Deseti večery diváky opět provedou Tereza Kostková a Marek Eben.

Foto: Petr Horník, Novinky

Všech deset nových tanečních párů

Článek

Porota bude tříčlenná, ale už bez Zdeňka Chlopčíka. Toho nahradí Jan Tománek, který bude umění soutěžních párů posuzovat s Tatianou Drexler a Richardem Genzerem.

Jeden z večerů, konkrétně 23. listopadu, bude opět benefiční. Lidé budou mít možnost přispět nejen při přímém přenosu zasláním dárcovské SMS nebo finančním darem na sbírkový účet Centra Paraple.

„StarDance je v České republice spojen s neuvěřitelnou solidaritou televizních diváků, protože letos již posedmé bude spojené s benefičním večerem. Za šest předchozích večerů jsme pro Centrum Paraple vybrali přes 100 milionů korun,“ řekl generální ředitel ČT Jan Souček na středeční tiskové konferenci ke StarDance.

Patrik Hartl o StarDance: Byl bych šťastný, kdybych se dostal do prvního kola

TV a streaming

Taneční páry už mají jen krátkou dobu na přípravu. S tréninky začaly v létě a ve středu se krátce podělily o své dojmy.

„Tanec je opravdu velký dril. Když zatančíme byť jenom kolečko po zkušebně a kroky a choreografie jsou v souladu s hudbou, je to povznášející pocit,“ přiznal herec Filip Blažek, který tančí s Adrianou Maškovou.

„Martin Prágr mě učí tancovat, má se mnou trpělivost, něco krásného spolu tvoříme,“ řekla herečka Marta Dancingerová o svém tanečním partnerovi.

Foto: David Raub/ČT

Moderátoři StarDance Tereza Kostková a Marek Eben

Spisovatel Patrik Hartl je stále plný humoru. Do šatny na pražském výstavišti, odkud se bude StarDance vysílat, si prý pověsí plakát z filmu Rambo.

„Měl jsem ho v paneláku v pokoji, když mi bylo asi dvanáct. Potřebuju testosteronové povzbuzení. Hodně svalů, aby mi dávaly sílu,“ řekl. Tančí s Terezou Pruckovou.

Anketa

StarDance patří k nejsledovanějším televizním pořadům. Dáte šanci 13. řadě?
Ano, plánuji se dívat na všechny díly.
81,5 %
Ano, podívám se na první díl, pak se rozhodnu.
7,2 %
Ne, podobné pořady mě nelákají.
11,3 %
Celkem hlasovalo 1111 čtenářů.

Drobné úspěchy na parketu zažívá i herec Oskar Hes. „Intenzivním zážitkem ve StarDance byl okamžik, kdy se mi poprvé podařilo ve zkušebně zvednout Kateřinu Bartuněk Hrstkovou nad hlavu. Měl jsem obrovskou radost, připadal jsem si silný, cítil jsem nával energie a endorfinů.“

Paralympionik Jiří Ježek chce zase ukázat, že tančit může opravdu každý. S tím souhlasí jeho partnerka Lenka Nora Návorková.

Herečka Jana Paulová s Robinem Ondráčkem přiznali tvrdý dril, který je ale vyvážen velkým smíchem. Sportovkyně Martina Ptáčková tančí s Dominikem Vodičkou, podle kterého dělá velké pokroky.

Foto: David Raub/ČT

Porotu budou tvořit Richard Genzer, Tatiana Drexler a Jan Tománek.

V hudebníkovi Ondřeji Rumlovi, který tvoří pár s Andreou Třeštikovou, soutěž prý zažehla novou jiskru. „Je pro mě obohacující a v dobrém slova smyslu i ozdravnou životní zkušeností, impulsem něco se sebou po delší době zase dělat.“

Kuchařka a influencerka Chili Ta tančí s Jakubem Mazůchem. „Coby laik jsem vnímala tanec jenom jako sérii po sobě jdoucích ladných pohybů. Teď zjišťuji, jak komplexní a technicky náročný tanec je,“ řekla.

Foodblogerka Chili Ta Thuy o StarDance: Vždy, když se pouštím do něčeho nového, dopředu počítám se selháním

TV a streaming

Herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková si ke StarDance přiřazuje tato slova: „Dřina, překvapení, nové zážitky, nová přátelství, boj se strachem, glamour, ženskost, propnuté špičky a kolena, bolavé kyčle, ohnutá záda, smeták, stůl a myslím, že zážitek na celý život už teď.“

Jana Paulová: V jednom tanečním kroku stihnu udělat pět chyb

Osobnosti

Tancování se fakt bojím, říká kickboxerka Ptáčková. Ve StarDance vystoupí s loňským vítězem Vodičkou

TV a streaming
Související témata:

Výběr článků

Načítám