Hlavní obsah

Star Wars: Akolytka. Jediové jako lovná zvěř

Milovníci Star Wars se dočkali. Na platformě Disney+ budou brzy k dispozici první dva díly série Akolytka. Celkem bude mít osm dílů. Děj se posouvá do historie tradičních příběhů. Ústředními postavami jsou uznávaný mistr Jedi (Lee Jung-jae), který čelí nebezpečné bojovnici z minulosti (Amandla Stenbergová). Z Jediů se - i kvůli ní - stává lovná zvěř.

Star Wars: The AcolyteVideo: Disney+

Článek

Série je velmi očekávaná. I proto, že se jedná o první projekt, který se odehrává v době takzvané High Republic. Tedy před „běžnými“ příběhy. Novináři měli zatím šanci vidět dva díly v předpremiéře a podle mého soudu se Akolytka více než vydařila.

Nechybí v ní napětí, krásné záběry i děj, který dává tušit, že ne vše je na první pohled takové, jaké se zdá. Dobro se opět utká se zlem, jenže od začátku nebude tak úplně jasné, jestli správné věci přicházejí s těmi, kteří mají obvykle nejlepší pověst. Jediové se stanou terči pomsty, která může mít svůj obhajitelný důvod. Anebo ne?

Jedna z režisérek projektu, výkonná producentka Leslye Headlandová, označuje novou sérii za svůj splněný sen. Prozradila také, že se do její realizace zapojila někdy v roce 2019.

Star Wars: The AcolyteVideo: Disney+

První dva díly v českém dabingu budou na Disney+ plus dostupné od brzkých ranních středečních hodin (5. června).

Anketa

Pokračování Star Wars bude pro české diváky dostupné až hluboko v noci. Jste ochoten/ochotná si kvůli tomu nařizovat budík?
Ano, je to pro mě srdcovka, rád/a kvůli seriálu vstanu
10,9 %
Radši si pospím, seriál si pustím později
79,1 %
Ne, tenhle fenomén mě míjí
10 %
Celkem hlasovalo 626 čtenářů.

Ve Spojených státech budou - vzhledem k časovému posunu - k vidění již od 4. června. „Čeští diváci, kteří si chtějí přivstat, se dočkají kolem třetí ráno,“ řekla Novinkám mluvčí Disney+ Lenka Tungová.

FOTO: Fanoušci slavili den Star Wars. Prahou prošel Darth Vader i Obi-wan Kenobi

Film

RECENZE: Ahsoka pokládá základy budoucím cestám do předaleké Galaxie

Kultura
Související témata:
Seriál Star Wars: Akolytka

Výběr článků

Načítám