Hlavní obsah

Simona Lewandowska: Role jeptišky? Inspirovala jsem se u řádové sestry influencerky

Jeptišky na každém kroku. V klášter se na pár dní přeměnily chodby zámku Jaroslavice na Znojemsku, kde se natáčel poslední díl připravovaného seriálu Zločin na dobré cestě. V této epizodě půjde nejen o krádež mešního vína, ale i vztah detektiva s jeptiškou, dokonce půjde prý i o život. Podle tvůrců to bude návrat ke klasické detektivce.

Natáčení nového seriálu Zločin na dobré cestěVideo: Miroslav Homola, Novinky

Článek

„Příběhy se neodehrávají ve světě organizovaného zločinu. Jsou to nejčastěji prostředí, která nás obklopují v běžném životě, byť se děj shodou okolností posledního dílu, ve kterém nepůjde jen o krádež mešního vína, ale i doslova o život hlavního představitele, odvíjí i v klášteře. Náš detektivní seriál by se dal s nadsázkou definovat jako něco mezi Herculem Poirotem a Hříšnými lidmi města pražského,“ charakterizoval příběhy Jaroslav Fuit.

Ten je spolu s Petrem Zahrádkou režisérem dvanáctidílné série označované jako detektivky pro celou rodinu.

Česká televize seriál odvysílá v příštím roce od září v prestižním pátečním čase. Jak doplnil dramaturg Ivo Cicvárek, půjde především o logickou dedukci a také o preciznost hereckých výkonů, kterým se dává i ve formě minimalistického hraní přednost před akčními scénami.

Martin Pechlát: Táta v nesnázích se mi líbil hned

Film

I proto se zřejmě tvůrci rozhodli pro postavu stárnoucího soukromého detektiva, který má čich na zločin - pro Martina Pechláta, oblíbeného herce, který pro svůj projev nepotřebuje rozmáchlá gesta.

Detektivky s humorem

Soukromé „očko“, tedy detektiv Staňo, má svoji kancelář v centru Brna na Zelňáku, a i proto se většina z příběhů odehrává v Brně, jeho blízkém okolí či v lokalitách jižní Moravy.

Humor má do příběhu mimo jiné vnést herec, rodilý Vietnamec Viet Anh Doan (Ohnivý kuře), spolupracovník detektiva pro technické záležitosti či na občasné sledovačky.

„Je s ním velká legrace už při natáčení, tak doufáme, že jeho humor pobaví diváky i v seriálu. Doufáme, že se bude líbit také postava detektivova syna Jirky v podání Vendelína Urbana (Most, Rapl),“ doplnil dramaturg.

A i když tvůrci nechtějí vyzradit z příběhů téměř nic, je podle natáčení v chátrajícím zámku patrné, že nebude chybět alespoň naznačený hlubší citový vztah.

Simona Lewandowská: Nový cirkus mě vždy dostane do kolen

Móda a kosmetika

Inspirace na internetu

Svou úlohu sehraje i jeptiška Marie, nejmladší z pětadvacítky „řádových sester“, kterou hraje čtyřiadvacetiletá Simona Lewandowska (Zlatá labuť, Dobré ráno, Brno!).

„Nikdy jsem jeptišku nehrála, a tak jsem si pro tuto postavu hledala cestu, abych se s ní ztotožnila. Zároveň jsem však nechtěla vytvořit někoho jiného, než jsem já. To mi moc nejde. Nakonec mi hodně pomohl internet, kde jsem se inspirovala slovenskou řádovou sestrou, která je současně influencerkou. Je to holka stejně stará jako já a ve své podstatě mi pomohla vytvořit mnohem lepší postavu než moudrou, tichou řádovou setru, o kterou jsem se původně snažila,“ vysvětlila herečka, která v příběhu hraje jednu z podezřelých.

Simona Lewandowska: Používám tlačítkový telefon, chtěla jsem mít klid od aplikací

Móda a kosmetika

Kriminálka, která rozvířila socialistické vody. Vyrazili jsme za slovenskými Dempseym a Makepeacovou

V českém znění
Související témata:
Seriál Zločin na dobré cestě

Výběr článků

Načítám